Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara mitinginde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayrımcı ifadelerle hedef aldı: Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var... Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin Ankara mitinginde yaptığı konuşmada başta Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefete yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun genç seçmene "Ben Aleviyim" diyerek ahlak ve erdem üzerinden tercihte bulunma çağrısı yaptığı videoyu hatırlatan Erdoğan'ın, "Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var" sözleri dikkat çekti. Erdoğan, "Bunu söylemene ne gerek var? Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Buradan en çok da CHP'ye ve onunla hareket eden partilere gönül vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bay bay Kemal CHP'yi öyle bir hale getirdi ki, bu parti kurucusu olduğu cumhuriyete ve kurucusu olan Mustafa Kemal'e hakaret edenlerin yuvasına dönüştü Kılıçdaroğlu ve şürekasının yönetimi altında CHP marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koç başı haline geldi.

Ya sana kim dedi, Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var. E bunu söylemene ne gerek var? Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok. Bu tablo CHP'yle hiçbir ilgimiz olmamasına rağmen bizi bile rahatsız ediyor. CHP'nin arkasına takılıp giden diğer partilerdeki kardeşlerimiz için de aynı durum söz konusu. Aynı ittifaka mensup birilerinin, her gün millete vatana bayrağa, ezana, can feda edilecek değerlere hakaretlerini bu kardeşlerimiz daha ne kadar sineye çekecek?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar