Erdoğan'ın 'yol arkadaşı'ndan sert eleştiriler: AK Parti entübe vaziyette

Erdoğan'ın 'yol arkadaşı'ndan sert eleştiriler: AK Parti entübe vaziyette
Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isimle konuştu: "Maalesef AK Parti entübe vaziyette... Genel merkez ayrı bir dünyada yaşıyor. Genel merkezin girişinde bir iksir var, o iksiri içince Alice Harikalar Diyarı’na geçiş yapıyorsun..."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isim, "Maalesef AK Parti entübe vaziyette, geri dönüş de çok kolay gözükmüyor" dedi. "Erdoğan'ın yol arkadaşı" olarak tanımlanan kaynak, "Genel merkez başını kuma gömmüş vaziyette. Onlar ayrı bir dünyada yaşıyor" diye konuştu.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın "çok uzun yıllar iktidar milletvekilliği yapmış, AKP Genel Merkezi’nde karar verici pozisyonlarda bulunmuş ve halen Erdoğan sevgisiyle tanınan bir isim" olarak tarif ettiği kaynağı, "Son seçimden sonra hem genel merkezde hem de kabinede ciddi bir değişiklik yapılacağı işaretini almıştık. Fakat sonra nasıl ikna ettiler, kim girdi araya, ne yaptılar ise Tayyip Bey vazgeçti. Yahu, Tayyip Bey’e kongre yaptırmıyorlar" iddiasında bulundu.

Pehlivan'ın, AKP'nin bugün 23'üncü kuruluş yıldönümü öncesi konuştuğu kaynak, partinin eski milletvekillerinden Şamil Tayyar’ın sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa hakkındaki eleştirilerinin dikkate alınmasını beklemediğini söyledi:

'ŞAMİL TAYYAR'A HAYVAN HAKLARI İÇİN AÇIK DESTEK VERMEYE ÇEKİNEN ÇOK İSİM VAR'

“Şamil Bey’in bu mesajlarının genel merkezde maalesef hiçbir etkisi yok. Biliyorum ki onlarca mevcut ve eski vekillerden, bakanlık yapmış isimlerden, hatta Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan arkadaşlardan çok arayan olmuş kendisini... ‘Allah razı olsun, iyi yapıyorsun, cesaret gösteriyorsun’ demişler... Ama herkes açık destek vermeye çekiniyor. Lakin böylesi çıkışların hem AK Parti tabanında hem de geniş kamuoyunda ciddi manada yansıması oluyor.”

'GENEL MERKEZ ALİCE HARİKALAR DİYARI'NDA GİBİ'

Kaynak, "Neden AKP Genel Merkezi’nde etkisi yok bu çağrıların?" sorusuna "Genel merkez başını kuma gömmüş vaziyette. Onlar ayrı bir dünyada yaşıyor. Biz aramızda espri de yapıyoruz; ‘Genel merkezin girişinde bir iksir var, o iksiri içince Alice Harikalar Diyarı’na geçiş yapıyorsun. Şelaleler akıyor, her taraf güneş, her şey çok güzel’ diye..." yanıtını verdi.

'BÜTÜN UMUTLARI EKONOMİDE AMA BEŞ SENE SÜRER'

"Ama sonuçta seçmenin gözünde de erime var” demeye yeltenen Pehlivan'ın sözünü keserek şöyle devam etti:

"Sonunda şuna ikna ettiler Tayyip Bey’i: ‘Efendim evet, bazı sıkıntılar var ama seçmen cebine bakar. Yarın ekonomiyi düzeltiriz, emekliye, işçiye, memura para veririz ve yine kazanırız.’ Bundandır ki Mehmet Şimşek istediğini yaptırabiliyor. Ve bütün umutları o... Biz de diyoruz ki bütün bu plan tutarsa 2026’nın bu aylarında enflasyon yüzde 20’ye inecek... Ama iki yıl boyunca bu tahribat derinleşecek. Çünkü bu tahribatın giderilmesi bile nereden baksan en az beş sene sürer. Fakat Tayyip Bey’i buna ikna ettiler...”

‘TAYYİP BEY'E KONGRE YAPTIRMIYORLAR’

Kaynak, "Hani köklü değişiklikler olacaktı” hatırlatması üzerine de şu iddiada bulundu:

“Son seçimden sonra hem genel merkezde hem de kabinede ciddi bir değişiklik yapılacağı işaretini almıştık. Fakat sonra nasıl ikna ettiler, kim girdi araya, ne yaptılar ise Tayyip Bey vazgeçti. Yahu, Tayyip Bey’e kongre yaptırmıyorlar. Bizim tüzüğümüze göre, büyük kongremizi yapmamız gerekiyordu. Biz şimdi tüzük hükmünü de ihlal etmiş oluyoruz. Hukuki mercilerin aslında bizi uyarması lazım. Bizimkiler seçimden önce tuttular, alelacele olağanüstü kongre yaptı mesela... Niye yaptık? Neymiş, seçimden önce ilçe ve il kongrelerini yaparsak sıkıntı olurmuş; olağanüstü kongreye gitmeliymişiz... Bu arada da yaklaşık 40 civarında ilde başkanları değiştirdiler. E hani ‘teşkilatları değiştirirsek sıkıntı olur diyordunuz’ değiştirdiniz işte. Kongreye gittik, neyi değiştirdik? E biz kongreyi Binali Yıldırım Bey’i görevden almak için mi yaptık sadece?

Mesele şu: Biz kongremizi yaparsak, bu genel merkezdeki arkadaşların tamamı belki gidecek. Kendi koltuklarını korumak için Tayyip Bey’i kongreye de götürmüyorlar.”

'ERDOĞAN KÜRESEL ÖLÇEKTE KONUMLANDI, YETKİLERİNİ DEVRETMELİ'

Kaynak sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Tayyip Bey’in başkalaştığını düşünüyorum. Küresel ölçekte konumlandı; bu çok doğru. Rusya’nın lideriyle de İran’ın lideriyle de görüşüyor... Lakin böyle bir insana Çankırı teşkilatındaki problemi ya da Ardahan müftüsünün kim olacağını sorduğunuzda sıradan basit detay gibi geliyor. Ama yetkilerini de devretmiyor. Bu yoğunluk içerisinde bunları tek tek irdeleyip, doğru seçimi yapması mümkün değil. Dolayısıyla çevresi onu kullanıyor.

Kâğıt üstünde kendisi kullanıyor da fiilen bu güç kendisine ait değil. Yani binlerce memuru, görevliyi Tayyip Bey’in seçerek ve bilerek ataması mümkün mü? Dolayısıyla hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem genel merkezde bu gücü kullananlar bu dönüşüme de karşı çıkıyor. Çünkü istedikleri kişiyi atayabiliyor, istedikleri imkânı sunabiliyorlar. Dolayısıyla yetki devrinde, yeni yetkinin yeni sahipleri olacak. Bu bir risk, bunu da istemiyorlar.”

“Ben bizimkilere söyledim: Bu kafayla giderseniz; önümüzdeki dönem artık bir uyarı değil, tasfiye dönemi olur. Bakın köprüden önceki son çıkıştasınız. Maalesef AK Parti entübe vaziyette, geri dönüş de çok kolay gözükmüyor...” (Kaynak)

Öne Çıkanlar