Eski İYİ Parti milletvekili Subaşı: Akşener, masadan çekilme kararını bir gün önceki GİK toplantısında aldı

Eski İYİ Parti milletvekili Hasan Subaşı, Meral Akşener’in 3 Mart’ta masadan çekilmesinin, bir gün önceki Genel İdare Kurulu toplantısında oybirliğiyle kararlaştırıldığını açıkladı.

ANKARA - İYİ Parti 27. Dönem Antalya milletvekili Hasan Subaşı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 3 Mart’ta Millet İttifakı liderlerinin toplantısında masayı terk etmesine ilişkin detayları Artı TV'de anlattı. O dönem İYİ Parti’de Antalya milletvekili olan Hasan Subaşı ise, Akşener’in 2 Mart’ta Genel İdare Kurulu’nu (GİK) topladığını ve masayı terk etme kararının bu toplantıda alındığını söyledi. ARTI TV’de, Kemal Avcı’nın sunduğu Ankara Gündemi’ne konuk olan Subaşı, o dönem yaşananların detayı ile ilgili şöyle konuştu:

“2 Mart’ta bir Genel İdare Kurulu toplantısı yapılmıştı. Ben GİK üyesi değilim. O GİK toplantısında bir oybirliğiyle karar alınmış. Bu stratejinin doğru olmadığına dair sadece Bahadır Erdem görüş serdetmiş”

Akşener’in, masadan çekilme kararının 2 Mart’ta alındığını, 4 Mart’ta milletvekilleriyle yaptığı toplantıda bunu kendilerine ifade ettiğini belirten Subaşı şunları söyledi:

“Hatta dördünde milletvekillerini topladığında, sadece Bahadır Bey’in bir takın çekincelerinden bahsetti sayın genel başkan ve o günde Bahadır bey yoktu. Ama şunu söyledi, oy birliğine o da katıldı. Yani bir takım çekinceler söyledi ama sonra oy birliği sağlamak için o da elini kaldırdı demişti. Ben de çok şaşırmıştım, 4 Mart’ta bizi topladığında, milletvekillerini, ben konuşmamda çok büyük tahribat var, çok büyük hasar var ve çok acil bir hasar tespiti yapılması gerektiğini söylemiştim.”

NE OLMUŞTU

Meral Akşener, Millet İttifakını oluşturan partilerin genel başkanlarının, ittifakın cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği 3 Mart’taki toplantıda masayı terk etmişti. Akşener, kendisinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aday yapılması önerisinin kabul görmediğini, diğer liderlerin CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dayattığını söylemişti.

Öne Çıkanlar