Fahrettin Koca sessizliği: İstifa iddiası ne yalanlandı ne doğrulandı

Fahrettin Koca sessizliği: İstifa iddiası ne yalanlandı ne doğrulandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, istifa ettiğine dair haberler karşısında sessiz kaldı. İddia üzerinden saatler geçmesine karşın ne AKP'den ne hükümetten bir yalanlama veya doğrulayan açıklama geldi.

Artı Gerçek - Halk TV'de dün akşam (27 Haziran) saatlerinde, İsmail Saymaz'ın görüştüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği haberinin yayınlanmasının üzerinden saatler geçmesine rağmen hiçbir resmi doğrulama veya yalanlama yapılmadı.

Halk TV'deki iddia bir süre sonra silinip yeniden yayınlandı. Son olarak 'İddia: Sağlık Bakanı istifa etti' başlığıyla servis edilen haberle ilgili Fahrettin Koca'nın sessiz kalması dikkat çekerken, Cumhurbaşkanlığı veya AKP'den herhangi bir açıklama da yapılmaması soru işaretlerini artırdı.

İsmail Saymaz'ın istifa iddiasında bulunduğu haberinde yer alan bilgiler şöyleydi:

"AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söylemişti. Koca da "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" demişti.

Araya giren Erdoğan, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" demişti.

Bazı milletvekilleri de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Bu tartışma Bakan Koca'da kırgınlık yarattı.

AK Parti ile ilişkileri eskisi gibi olmadı.

İddiaya göre...

Koca, bugün Erdoğan'ı arayarak affını istedi.

Erdoğan da talebi kabul etti.

Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan affını istedi.
Koca'nın istifası bu geceki Resmi Gazete'de yayınlanabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” demişti.

İstifa iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordum.

"Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" dedim.

Koca, şunları söyledi:

“Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.”

“Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki sorum üzerine Koca, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye yanıt verdi." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar