Gergerlioğlu: 'Çocuk Bakanlığı' kurulmalı

Gergerlioğlu: 'Çocuk Bakanlığı' kurulmalı
Narin Güran cinayetini Meclis gündemine getiren DEM Parti Milletvekili Gergerlioğlu, çocukların korunmasında ciddi eksiklikler olduğunu belirtti. Gergerlioğlu, çocuk haklarının savunulması için ayrı bir Çocuk Bakanlığı kurulması gerektiğini vurguladı.

Artı Gerçek - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile soruşturma sürüyor. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çocukla ilgili ayrı bir bakanlık kurulmasını istedi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Burada çocukların korunmasıyla ilgili tedbirler alınmasında önemli eksiklikler olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

'ÇOCUKLA, KADINLA İLGİLİ AYRI BAKANLIKLAR KURULMASININ ZAMANI GELDİ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, çocuk haklarının korunması konusunda özel adımlar atması gerektiğini dile getiren Gergerlioğlu, "Kadın hakları, çocuk hakları konusunda önemli çalışmalar yapılmalı. İşin doğrusu çocuk bakanlığı da kurulmalı. Çünkü bu kadar önemli olaylar oluyor ve siz bunu sadece Aile Bakanlığı çerçevesi içinde ele alıyorsunuz. Ama çocukla ilgili ayrı bir bakanlık kurulması önemli. Çocukla, kadınla ilgili ayrı bakanlıklar kurulmasının zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Gergerlioğlu, 12 Eylül darbesinin 44. yılına ilişkin, "12 Eylül darbesini lanetlediğimiz gibi tüm darbeleri ve muhtıraları da lanetliyoruz. Demokrasi esastır." dedi. Gergerlioğlu, askeri müdahalenin hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini söyledi. (AA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar