Hakkari'ye kayyım atanmasına tepki yağdı: 'Normalleşme Kürtleri kapsamıyor'

Hakkari'ye kayyım atanmasına tepki yağdı: 'Normalleşme Kürtleri kapsamıyor'
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi'nin seçilmiş Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyım atandığını açıkladı. Siyasi partiler, siyasetçiler ve gazetecilerin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kayyım atamasına tepki gösterdi.

Artı Gerçek - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın 'geçici tedbir olarak' görevden uzaklaştırıldığı, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in 'Belediye Başkan Vekili' olarak görevlendirildiğini duyurdu.

Kayyım atamasının ardından aralarında siyasi partilerin, siyasetçilerin ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kayyım atamasına gösterilen tepkilerin bazıları şöyle:

AKDENİZ BELEDİYE EŞBAŞKANLARI: 'BU AÇIKÇA GASPTIR'

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Hakkâri Belediyesine kayyım atanmasını kınadı. Belediye meclisi toplantısında konuşan Eşbaşkan Arslan, “Bu açıkça gasptır, halkın iradesini tanımamadır. Halka zulümdür” dedi. Eşbaşkan Sarıyıldız da “Kayyımlar Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalmalıdır. Seçilmiş meclislerin görevlerine devam edebilmesi gerekir" diye konuştu.

'HALK İRADESİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ'

Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, şunları söyledi:

"Özellikle seçimde aldıkları ağır yenilgi anayasa tartışmalarını rafa kaldırmış durumda. Halka karşı daha da hiddetlendiklerini görüyoruz. Bunu Van'da da Hilvan'da da gördük. Van'da geri adım atmak zorunda kaldılar çünkü halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Hilvan'da da oylarımızı 6.5 kat arttırdık. Bu da şunu gösteriyor; daha da erimeye devam ediyorlar.

Bunun intikamı şeklinde kendilerince bir oyuna girişiyorlar. Ama halk iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. İyi bilsinler ki hukuk bir gün herkese lazım olacak. Biz hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Bunun için de hukuk mücadelemizi, demokratik mücadelemizi her yerde sürdüreceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar