Hatimoğulları: Depremi hatırlayarak sandığa gideceğiz, cezalandıracağız

Hatimoğulları: Depremi hatırlayarak sandığa gideceğiz, cezalandıracağız
Adıyaman'da depremzedelerle bir araya gelen Tülay Hatimoğulları, "Beşli çetelere peşkeş çekilen iş makineleri enkazlardan insan kurtarma için seferber edilmedi" dedi. Hatimoğulları sandığa bunu hatırlayarak gideceklerini vurguladı.

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde depremzedelere seslendi.

Konuşmasına 6 Şubat 2023 Maraş merkezli depremlerde ölenleri anarak başlayan Hatimoğulları, "En büyük acımız, enkaz altında 'beni kurtarın' sesleri yankılanırken bir şey yapamamak. Çünkü elimizde onları kurtaracak ekipman yoktu. Devlete bunun için öfkeliyiz. Beşli çetelere peşkeş çekilen iş makineleri enkazlardan insan kurtarma için seferber edilmedi. O makineler olmadığı için biz binlerce canımızı yitirdik" dedi.

Yardımların taraf tutularak dağıtıldığını ve Alevi köylerinin yardımsız bırakıldığını anlatan Hatimoğulları, "Toplumsal yardımlaşma ağı ile suya ulaşabildik. O zaman HDP çalıştı ve bu yardımlaşma ağlarını kurdu. Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz ve bize bunları yaşatanları cezalandıracağız" diye konuştu.

'BİZİM OYLARIMIZ KİMSEYE GİTMEZ'

Hatimoğulları, Parti Meclisi üyeleri İzzet Karadağ'ın o dönem organize edilen yardımlaşma kampanyalarından kaynaklı tutuklanmasını da hatırlattı.

"Muhalefet partisi, kayyım gelecek iddiasıyla ‘bize oy verin’ diyor. Bizim oylarımız kimseye gitmez. Halkımızın bilinci çok yüksek düzeyde. Kürdistan'ın dört bir yanını gezdik ve değerli halkımızın ne kadar kararlı olduğunu gördük" diyen Hatimoğulları 31 Mart'ta, kayyım atanan bütün belediyeleri kazanacaklarını söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar