Helikopterden atılan köylülerle ilgili araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

Helikopterden atılan köylülerle ilgili araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi
Yaşamını yitiren Servet Turgut ve hafızasını yitiren Osman Şiban’ın helikopterden atılmalarının araştırılmasına dair HDP’nin verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın, Van’ın Çatak ilçesinde Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atılması ve işkence görmelerine dair Meclis Genel Kurulu’na sunduğu araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Önergenin gerekçesinde, yaşamını yitiren Servet Turgut ile Osman Şiban’ın helikopterden atılmaları avukat ve görgü tanıklarının ifadesi ve hastane raporlarıyla teyit edildiği belirtildi. Önergenin gerekçesinde, "Türkiye’de faillerinin kolluk güçleri olduğu iddia edilen işkence ve kötü muamele vakaları artarken sürdürülen ‘cezasızlık rejimi’ toplumsal endişeleri derinleştirmektedir. Bunun son örneği Van’ın Çatak ilçesinde Servet Turgut ve Osman Şiban’ın 11 Eylül 2020 tarihinde gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılması vakasıdır" denildi.

Önergenin devamında şu ifadelere yer verildi: "Bugün Şiban halen hafıza kaybı yaşarken Turgut ise yaşamını yitirmiştir. Buna karşın siyasi irade ve yargı beklenen refleksi göstermemiştir. Bu nedenle iki kişinin helikopterden atıldığı vakanın araştırılması ve işkenceye karşı sürdürülen cezasızlık politikasının sonlandırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz."

CHP’nin desteklediği önerge, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar