Hilvan Belediye Eşbaşkan adayları: Halkımıza güveniyoruz, kazanacağız

Seçimlerin yenileneceği Urfa Hilvan'da DEM Parti Hilvan Belediye Eşbaşkan adayları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş Artı Gerçek'e konuştu. Adaylar , "Kendimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz" dedi.

Rojhat ABİ


URFA - AKP'lilerin oyları yaktığı Hilvan'da seçimler 2 Haziran'da yenilenecek. Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Hilvan Belediye Eşbaşkan adayları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş, çalışmalarını ve seçim güvenliği için aldıkları önlemleri anlattı.

Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart'ta seçimi yüzde 33 oy alan DEM Parti 521 oy farkla kazandı. Birçok sandığın yakıldığı ve müşahitlere saldırıldığı görüntüler ortaya çıktı. Sandıkların yakılmasıyla ilgili soruşturmada AKP seçim kurulu üyesinin de aralarından bulunduğu yedi kişi tutukdı. AKP'nin başvurusu üzerine seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verildi.

DEM PARTİ'NİN HEDEFİ FARKI BÜYÜTMEK

Hilvan'da iki aydır hummalı bir seçim çalışması yürüten DEM Parti çalmadık kapı bırakmadı. Çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi Hilvan'da seçim çalışmalarına destek verdi. 31 Mart'da 521 oy farkla seçimi kazanan DEM Partili Belediye Eşbaşkan adayları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş'ın hedefi 2 Haziran'da farkı açmak. Yeşil ve Paydaş, işsizlik, yoksulluk, göç gibi birçok sorunlarıyla boğuşan ilçede sorunlar çözmekte kararlı.

hilvan2.jpeg

'BELEDİYE HALKA DİLENCİ MUAMELESİ YAPIYOR'

DEM Partili Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, Hilvan'ın ilçe statüsüne kavuştuğu günden beri neredeyse hiç gelişmediğini vurgulayarak söze başladı. AKP'li yönetimin hiçbir hizmet yapmadığını belirten Paydaş, "Sosyal ve kültürel anlamda belediyecilik hiçbir anlamda yapılmadı. Şimdiye kadar sadece bireysel yatırımlar yapılıyor. Açıkça söyleyeyim belediye ve sosyal yardımlaşma halka dilenci muamelesi yapıyor" dedi.

'10 GÜNDE 4 BİNDEN FAZLA GENÇ İŞ BULMAK İÇİN METROPOLLERE GİTTİ'

İşsizlik ve göç sorunlarında değinen Paydaş, "Yaklaşık 10 gün içerisinde 4 bin 200 gencimiz Türkiye'nin değişik metropollerinde iş bulmak için Hilvan'ı terk etmiş durumda. Çoluğunu çocuğunu ailesini terk edip gitmekteler. Burada tarım arazileri de verimli fakat üretim yapılamıyor. Bunu işsizliğin artması, gençlerin Hilvan'ı terk etmesi, limsenin hiçbir şeyi sorgulamaması, belediyeye ve sosyal yardıma muhtaç olmaları için yapıyorlar. Tabii biz bu algıyı kıracağız. Burada iş imkânları için belediyenin tüm imkânlarını seferber edeceğiz. Bu konuda halkımıza da güveniyoruz. Seçimleri kazanacağız" diye konuştu.

'1978'DE ÜÇ KADININ MÜCADELESİ BİNLERE ULAŞTI'

Hilvan'da 1978 seçimlerinde Emine Hacıyusufoğlu, Düre Kaya ve Saadet Yavuz'un belediye meclis üyesi seçildiğini hatırlatan DEM Partili Belediye Eşbaşkan adayı Garip Yeşil, ise "Hilvan, tarihimiz ve partimiz için açısından çok önemli bir kent. Çünkü ilk kez 1978 yılında üç kadın arkadaşımız belediye meclisinde görev aldı. Ve o kadın arkadaşlarımızın mücadelesi şu anda binlere ulaşan bir mirasa sahip. Hilvan geri kalmışlığın, ağalığın, feodalitenin hakim olduğu bir ilçemiz. Ağa ve beylerin bu halka ne kadar zarar verdiğini de bugün görebiliyoruz. Bu ilçeyi demokratikleştirip, bu halkı bir an önce bu sis bulutundan kurtarıp, özgür bir halk kılmaya yönelik çalışmalarımız var" dedi.

'HİZMET YAPMIYOR, SOSYAL YARDIM VAAT EDİYORLAR'

31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşanlara değinen Serhan Paydaş, "Polis memurlarına, sandık görevlilerine, sandık kurul başkanlarına saldırı, sandıkların yakılması olayları ciddi bir tepkiye neden oldu. Maalesef AKP hükümetinin politikaları gereği insanların aklıyla oynuyorlar. 31 Mart öncesi işçi alımı yapıldı. Seçimden hemen sonra da işçilerin işine son verildi. Seçim kampanyası bu şekilde yapılmaz. Siyasetin de bir ahlakı vardır. Kendi siyasetinizi üretemiyorsunuz. AKP, 15 yıldır Hilvan'da iktidarda, 15 yıldır siz hiçbir şekilde hizmet yapmamışsınız, Hilvan'ı hak ettiği seviyeye getirememişsiniz. Yapmış olduğunuz tek şey 'biz sizi işe alacağız, sosyal yardımdan size yardım getireceğiz' demek olmuş. Siyaset bu şekilde yapılmaz" diye konuştu.

'GİTTİĞİMİZ KÖYLERDE HALKA BASKI YAPIYORLAR' ,

Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü, gece saatlerine kadar ev ziyaretleri yaptıklarını ve halkla bir araya geldiklerini belirten Garip Yeşil ise şunları anlattı:

"Merkezden başladık çalışmalara. Esnaf ziyaretleri, akşama kadar ev ziyaretleri yapıyoruz. Gece 12.00'ye kadar nokta atışları yapıyoruz. Evler bizi çay içmeye çağırıyor. Bu haksızlığı, mevcut AKP iktidarının yaptıkları, ilçeye hiçbir hizmet getirmedikleri konuşuluyor. Şimdiki belediye başkanının 'şunu yapacağım, bunu yapacağım' demesine halk çok iyi cevap veriyor. 'Üç dönemdir sen belediye başkanısın hiçbir hizmet getirmedin bundan sonra ne yapacaksın?' diyor. Köyler de çok rahatsız. Çok baskı görüyorlar. Bizim gittiğimiz yerlere gidip halka baskı yapıyorlar. Bu yönüyle halk özgür bir şekilde sandığa gidemiyor. Artık bıkmış bir halk var. Biz de halka diyoruz ki korkmayın, sandığa gidin, iradenize sahip çıkın."

'HER SANDIKTA GÖREVLİMİZ VE BİR AVUKAT OLACAK'

31 Mart'a yaşanan usulsüzlüklere karşı sandık güvenliği için aldıkları önlemleri açıklayan Serhan Paydaş ise "Hilvan'da her sandıkta bir avukat arkadaşımız görev alacak. Müşahit sayımızı arttırdık. Okul sorumlusu sayımızı arttırdık. Sorumlular arasında da avukat ve yönetici arkadaşlarımız var. Bölgede 15 milletvekilimiz görev alacak. Güvenlik önlemlerimizi hat safhada aldık. Sandık yakılması olsun, oy çalınması olsun biz bunlarla ilgili önlemlerimizi aldık. Seçim günü sabah 05.30'dan sonra bütün arkadaşlarımız sahada aktif olarak görev alacak" dedi

'KENDİMİZE GÜVENİYORUZ, HALKIMIZA GÜVENİYORUZ'

Hilvan halkına seslenen Garip Yeşil, şu çağrıyı yaptı:

"Halkın bütün taleplerini yerine getireceğiz. Halk bu yönde iradesine sahip çıksın. Bu dönem Hilvan'ın kurtuluşudur. Hilvan halkı için bir fırsat var, DEM'e güvensinler. DEM sizin için geliyor. Şu an yaşayamadıklarınız, ulaşamadıklarınız ve iş alanlarını size kavuşturacağız. Size yaşam alanı yaratacağız. Biz halkız, halk biziz. Halktan kopuk bir bağımız yok. Diyarbakır, Van, Mardin gibi birçok belediyemiz var. Ne kadar halka dayalı bir belediyeciliği esas aldığımızı da biliyorlar. Kendimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz. Serkeftin (başaracağız)"

Öne Çıkanlar