HÜDA PAR'dan Erdoğan'ın 'NATO' kararına itiraz: Meclis'ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız

HÜDA PAR'dan Erdoğan'ın 'NATO' kararına itiraz: Meclis'ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İsveç' kararını eleştirdi. Yapıcıoğlu, "Devleti idare edenlerin sorumluluğu, kınama mesajı yayınlamaktan ibaret olmamalıdır" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya alınmasına onay vermesine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan da itiraz geldi. Yapıcıoğlu, "Devleti idare edenlerin sorumluluğu, kınama mesajı yayınlamaktan ibaret olmamalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Partisinin Pendik'teki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. olağan kongresine katılan Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere 3 ana hedefle girdiklerini belirterek "Bunlardan ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi, ikincisi partimizin Meclis'te temsil edilmesi, üçüncüsü de Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu elde etmesiydi. Bu 3 hedef de gerçekleşti" dedi.

Deprem bölgelerine yapılan harcamaları karşılarken, bütçede karşılığını oluştururken fakire fukaraya yüklenmenin doğru olmadığını belirten Zekeriya Yapıcıoğlu şöyle konuştu: "Şu anda yapılan o dur. Eğer siz çok fazla kazanandan çok vergi alırsanız, az kazanandan az vergi alırsanız gelir dağılımındaki adaleti biraz daha sağlamış olursunuz. Vergi mevzuatları basitleştirilmeli, vergilerin sayısı azaltılmalı, deprem gibi büyük çaplı afetler yaşadığımızda da bu memleketin kaymağını yiyen bu memleketin havasını, suyunu, toprağını, iş gücünü, enerjisini kullanarak çok büyük para kazanan insanlar bu gibi zamanlarda onlar daha fazla elini taşın altına koymalı, gerekirse servetten vergi alınması yoluna gidilmeli."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Son dönemlerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla ilgili devleti idare edenlerin sorumluluğu, kınama mesajı yayınlamaktan ibaret olmamalıdır. İsveç'in NATO'ya üye olması kararının meclisten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nin düzenleneceği Litvanya’nın başkenti Vilnius'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapmıştı.

Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını desteklediğini söyleyen Erdoğan, "Finlandiya taahhütleri gereğince hareket ederek nisan ayında ittifaka resmen üye oldu. İsveç konusunda ise süreç devam ediyor. Ben de bu akşam Sayın Genel Sekreter ve İsveç Başbakanı ile üçlü bir toplantı gerçekleştireceğim" demişti.

Erdoğan, sözlerini söyle sürdürmüştü:

"Bize verilen ve altına imza atılan tüm sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bu konularda kararlılığımız aynıdır. Türkiye, NATO misyon ve harekatlarına en çok katkı veren ilk 5 müttefikten biri olarak üzerine düşeni yapıyor. İttifaka verdiğimiz önemi teyit edeceğiz. Bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili temaslarda bulunacağım.

Bir gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum. 50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var. NATO üyesi ülkelerin hemen hemen tamamı AB üyesidir. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Aynı zamanda Vilnius'ta da sesleneceğim. Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım. Bu konuda dün akşam Sayın Biden'a da bu ifadeleri kullandım. Vilnius'ta da bu açıklamayı yapmak durumundayım. Milletimizin beklentisini artık daha kaldıramayız, 50 yılı aştı. Zirve marjında yapacağım görüşmelerde bunları da ifade edeceğim."

STOLTENBERG: TÜRKİYE, İSVEÇ'İN NATO SÜRECİNİ İLERLETMEYİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezi’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’la 10 Temmuz'da Türkiye'de üçlü görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Stoltenberg, “Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği kararını Meclise götürecek” demişti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'la yaptıkları görüşmenin ardından Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini "en kısa sürede" TBMM'ye iletmeyi kabul ettiğini söylemişti.. Stoltenberg, Erdoğan'ın protokollerin TBMM'den geçtiğine "emin olacağını" söylediğini aktarmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar