'Hukuk devleti konusunda batıdan daha ilerdeyiz'

'Hukuk devleti konusunda batıdan daha ilerdeyiz'
​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerilimi seçim süreçlerine bağladı.

POLİTİKA- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Coca- Cola İçecek ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük meyve şirketi Anadolu Etap'ın iki yeni fabrikasının açılış törenine katıldı.

'Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen bu yatırımların uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ettiğini' belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır. Özelikle terörle mücadele konusunda edindiğimiz tecrübeler kriz durumlarında her meseleyi kendi mecrasında tutma kabiliyetimizi fevkalade geliştirmiştir. Şu anda dünyanın en sıkıntılı yerleri olan Suriye ve Irak ile sınırı olan Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa, Balkanlar, Rusya gibi bölgelerle çok yakın ve güçlü komşuluk ilişkileri sürüyor. Bu fotoğraf içinde ülkemizin ne bireysel güvenlik ne de yatırımcı güvenliği konusunda en küçük sıkıntısı yoktur" diye konuştu.

'ALMANYA SEÇİMLERDEN SONRA NORMALE DÖNER'

Türkiye'nin hukuk devleti ilkesi konusundaki titizliğinin pek çok batı ülkesinden çok daha ileri düzeyde olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terörle bu boyutta bir mücadele içinde olup da bizim kadar soğukkanlılığını koruyabilen pek az devlet olduğunu hep birlikte görüyoruz. Daha bir yıl önce darbe teşebbüsü gibi içinde işgal ihtimali dahil her türlü felaketin bulunduğu bir tehdit yaşamış olmamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız. Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Hollanda'nın 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahade ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlarda normale dönecektir."

'YATIRIMCI VE TURİSTLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞANLAR...'

"Bu süreçte Türkiye'ye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcı ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışılmasının ne siyasi ne de ticari ahlakla izah edilemeyeceğini" dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda Antalya'daki otellerimizin doluluk oranı dün itibariyle yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oldu ya, bu kadar yapıyorsunuz, buraları seven yine buralara akıp geliyor. Ülkemizle ilgili spekülasyonların Avrupa'nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılarda bildikleri ve gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın 4'ü Alman firmasıydı. Türk firmalarıyla ortak girdiler. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılarda ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyorlar. Ondan iki hafta önce şehir hastanesi projesinde, yine Japonya- Türk işbirliğiyle 1.5 milyar dolarlık bir adım atıldı ve Japonlar bu yatırımın neredeyse yüzde 80 civarında kredisini temin etti. Eğer güven olmazsa böyle bir şeye bunlar girer mi? Aynı şekilde şimdi Almanların en güçlü firması meşhur Siemens neredeyse 150 yıldır bu ülkede faaliyet gösteriyor. Onlarda yine Türk firmalarıyla birlikte bu adımı atıyorlar. Aynı şeyi güneş enerjisinde gördük. Son bir- iki aydır bu yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz hiçbir zaman sadece keseri kendimize yontmadık. Her zaman birlikte kazanalım çağrısı yaptık, bu anlayışla hareket ettik."

VATANDAŞLARA SESLENDİ

Erdoğan açılıştan sonra da Isparta da vatandaşlada seslendi. Erdoğan konuşmalarından bazı satır başları ise şöyle: 

İDAM PARLAMENTODAN GEÇİP BANA GELİRSE BEN ONAYLARIM

Bu konu parlamentoya geldiğinde, ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Ardından bana onaya gelecek. Bana geldiğinde ben bu idamı onaylarım. Şu ne der, bu ne der ben ona bakmam! Allah ne der? Ben ona bakarım. Bize yakışan tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok. Bu devletimize sahip çıkacağız. Öyle paralel devletmiş, yok bilmem PKK’nın bilmem nesi imiş, asla! Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz.

YENİ 15 TEMMUZ'LARA HAZIR MIYIZ?

Gerekirse bu yolda yeni Çanakkalelere, yeni İstiklal Savaşlarına yeni 15 Temmuz’lara var mıyız? Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kestikleri sananların sırtını yere getirmeye, daha güçlü silahlarla, teknolojilerle cevap vermeye hazır mıyız? Daha güçlü istihdamla, daha iyi bir ekonomiyle cevap vermeye var mıyız?

BİZE ENERJİSİ OLAN YOL ARKADAŞLARI LAZIM

Bize donanımı, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen AK Parti’de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz. Tüm alanlarda mevcudu kat be kat daha ileriye taşıyacak, yeni yatırımların hazırlıklarını süratle yapmamız gerekiyor. 2019 yılına kadar hazırlıklarımızı tamamlayacak milletimizin önüne çıkacağız. Biz asla 10 dönüm bostan yan gel yat Osman anlayışının içinde olmadık. Biz asla milletimizin bize verdiği desteği bir mahkumiyet, bir mecburiyet olarak görmedik.

Öne Çıkanlar