İBB için Murat Kurum iddiası sonrası Tevfik Göksu'dan 'Sevin İstanbul' paylaşımı

İBB için Murat Kurum iddiası sonrası Tevfik Göksu'dan 'Sevin İstanbul' paylaşımı
Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenirken dün İBB Başkan adayının Murat Kurum olduğu iddiası siyaset gündemine oturdu. Adaylar arasında ismi geçen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun paylaşımı ise dikkat çekti.

Artı Gerçek - AKP'nin yerel seçimlerdeki ana hedefi İstanbul'u 'geri almak.' Öyle ki pek çok isim İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için zikredildi. Fakat dün eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İBB Başkan adayı olacağı iddia edildi.

İddialar sonrası sosyal medyada da Kurum'un adaylık konuşması yaptığına dair videolara yayılmaya başladı. Kurum'un adaylık iddialarında dikkat çeken ayrıntı ise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deklare edilmeden ortaya atılmasıydı.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise İBB adaylığında ismi geçen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun paylaşımı oldu. Göksu, Kurum hakkındaki adaylık iddiaları sonrası çıkan videonun ardından sosyal medya hesabından AKP'nin yeni seçim şarkısını paylaştı. Göksu, paylaşımına "Sevin İstanbul çoğu gitti azı kaldı. Gerçek belediyeciliğe tekrar kavuşmana az kaldı" notunu düştü.

İDDİALAR SONRASI YAYILAN MURAT KURUM VİDEOSU

Murat Kurum'un İBB adayı olduğuna dair iddiaların hemen ardından sosyal medyada yayılan videoda Kurum'un çalışma arkadaşlarına adaylık konuşması yaptığı görülüyor. Sosyal medyada gündem olan videoda Kurum, "İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımız deprem riski kaygısını ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle çalışacağız" diyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar