İçişleri Bakanlığı'ndan 3 CHP'li belediyeye inceleme
İçişleri Bakanlığı, çöp sorunu yaşandığı gerekçesiyle İzmir'in Konak, Buca ve Karabağlar belediyeleri hakkında inceleme başlattı.

Artı Gerçek- CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar sürerken, İçişleri Bakanlığı; Konak, Buca ve Karabağlar belediyeleri hakkında da inceleme başlattı.
İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere gönderilen yazıda, "kent merkezinde çöp toplanmasından kaynaklı sorunlar yaşandığı" belirtilerek, "çöplerin düzenli toplanmaması nedeniyle vatandaşlar tarafından kontrolsüz biçimde atıkların bırakıldığı alanların insan sağlığını tehdit ettiği ve hastalıkların hızla yayılmasına, toprak kirlenmesine, yüzeysel suların kirlenmesine, yeraltı sularının kirlenmesine, çevreye rahatsız edici koku yayılmasına, haşere ve böcek sorunlarına neden olduğu, çöplerin toplanmamasından kaynaklı ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının çevre ve toplum sağlığı açısından ağır sonuçlar doğuracağı" ifade edildi.
İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Bakanlık tarafından başlatılan inceleme kapsamında iki mülkiye müfettişi görevlendirildiği ve üç belediyeden çöp sorununa ilişkin bilgi ve belge talebinde bulunulduğu kaydedildi.