İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "2 Ahmet (Türk ve Özer) Ahmetler makama dönmeli" çıkışına rağmen İçişleri Bakanlığı, Mardin kayyumu Tuncay Akkoyun’un görev süresini 2 ay daha uzattı

İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı

Artı Gerçek- DEM Parti’nin kazandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne 2024 yılının Kasım ayında 3. kez kayyım atandı.

Barış ve Demokratik Toplum Süreci ile birlikte kayyım uygulamasının son bulması bekleniyordu.

Amidahaber'de yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı Ahmet Türk’ün yerine kayyım olarak atanan Tuncay Akkoyun’un görev süresini 2 ay daha uzattı.

BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz ay partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, “MHP doğru bildiği yoldan ayrılmayacaktır. Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar kararımız nettir” ifadelerini kullanmıştı.

3. KEZ KAYYIM ATANDI

31 Mart 2024 yılında yapılan yerel seçimlerde Ahmet Türk üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti.

Kobani davası sanıklarından biri olan Türk hakkında, 10 yıl hapis cezası çıkınca, görevden alınarak yerine kayyum atanmıştı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır Van Valisi Tuncay Akkoyun tarafından yönetiliyor.

AHMET TÜRK YARGILANDIĞI DAVADAN BERAAT ETMİŞTİ

Ahmet Türk’ün görevden uzaklaştırılmasına gerekçe yapılan ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla açılan davada, mahkeme suç unsuru bulmadığı gerekçesiyle beraat kararı vermişti.

Davanın sonuçlanmasının ardından "Göreve dönmeniz söz konusu mu?" sorusuna Türk, “Öyle bir beklentimiz yok” diye yanıt vermişti. (POLİTİKA SERVİSİ)

içişleri bakanlığı Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyım Ahmet Türk MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli