İddia: Erdoğan'ın 'İmamoğlu zirvesi'ne bir bakan da katıldı

İddia: Erdoğan'ın 'İmamoğlu zirvesi'ne bir bakan da katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki karardan önce yakın ekibiyle gizli toplantı yapıp "Ceza bizi nasıl etkiler?" diye sorduğu iddiasına henüz yalanlama gelmedi. Gazeteci İsmail Saymaz, toplantıya bir de bakanın katıldığını yazdı.

Artı Gerçek - Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve siyaset yasağı getiren yerel mahkeme kararı öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın ekibiyle gizli bir toplantı yaptığı iddiasını bir adım ileri taşıdı. Saymaz, söz konusu toplantıya bir bakanın da katıldığını öne sürdü.

Saymaz, Halk.tv.com.tr'de bugün yayımlanan yazısında gizli toplantı iddiasının yalanlanmadığına dikkat çekerek, "İmamoğlu Zirvesi’ne bir bakanın katıldığını öğrendim" dedi. Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Bu arada, Beştepe’nin İmamoğlu zirvesine ilişkin yeni bilgiler elime ulaştı. O gün Esenboğa Havalimanı’ndan bulunan bir yetkili şu bilgileri verdi: 'Yazınız doğru. Erdoğan, basın toplantısından sonra genelde yürüyerek, hemen uçağa geçer. Ancak bu kez basın toplantısından sonra toplantı odasına geçti. Uçak bir saat geç kalktı.'

İmamoğlu Zirvesi’ne bir bakanın katıldığını öğrendim. Kim bu bakan? Görevi gereği İmamoğlu Davası ile ilintili midir? Sorularıma yanıt bekliyorum." (Kaynak)

Öne Çıkanlar