İddia: İYİ Parti’de 'Mansur Yavaş'a yakın 4 vekil daha istifa edecek

İddia: İYİ Parti’de 'Mansur Yavaş'a yakın 4 vekil daha istifa edecek
İYİ Parti'de Mansur Yavaş'a yakın olan 4 vekilin daha istifaya hazırlandığı iddia edildi. O vekillerin arasında İYİ Parti lideri Akşener'in yardımcılığı da yapan Şenol Sunat'ın da olduğu belirtildi.

Artı Gerçek - Mayıs seçimlerinin ardından görevden almalar, istifalar ve parti içi krizle gündemden düşmeyen İYİ Parti'de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakın 4 ismin daha istifa edeceği ve bu isimlerin arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yardımcılığını da yapan Şenol Sunat'ın olduğu öne sürüldü.

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararının ardından peş peşe gelen istifalarla sarsılan İYİ Parti'de her geçen gün bir görevden ayrılma veya görevden el çektirme haberi gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu.

‘MANSUR YAVAŞ CESARET GÖSTERDİ’

Yüksel Aslan, partinin yerel seçimlerinde takınacağı tutum ile ilgili karar alma sürecinde Genel Başkan Meral Akşener’in kendisine “Sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz” dediğini belirtti ve ekledi:

“Ancak ben üyesi ve milletvekili olduğum partinin aday çıkardığı bir ilde başka bir adayı desteklemenin siyasi, ahlak ve nezaket ile bağdaşmayacağını düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakârlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum.”

4 İSİM DAHA İSTİFA EDECEK, SUNAT'IN ADI GEÇİYOR

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre ilçelerin parti örgütlerinin Mansur Yavaş’a çalıştığı ve CHP ile el altından pazarlık yaptığı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor. Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri “biçeceğini” öne sürüyor. Ayrıca, partiden dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği ifade ediliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor. Sunat, Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmişti. Sunat, 2017 yılında İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer almış

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DALGASI

İYİ Parti'de son günlerde üst üste istifalar yaşandı. İlk olarak İYİ Parti'nin AKP’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partiden istifa etti. Hatipoğlu, istifasının ardından AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'na rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. İYİ Parti'de daha sonra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de istifa etti. Partinin Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Parti'den istifa edenler arasında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer almıştı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran isimlerden olmuştu.

Son olarak İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP'den gelen iş birliği teklifini reddeden, İYİ Parti'nin her yerde aday çıkarma kararına itiraz ederek CHP ile işbirliğini savunmuş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa etmişti.

Ardından, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın yerine seçilecek isim için yapılan seçimde, 8 üyeden 7'si yeniden İbrahim Özkan'ın seçmişti. İYİ Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını savunarak kararı alan yedi üyenin disipline sevk edildiğini açıklamıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok da, Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alınmıştı.

İYİ Parti’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beş üye istifa etmişti.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, Genel Başkan Meral Akşener'in bugünkü açıklamalarının ardından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özarslan açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatları dışında kimseyle bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığını belirtmişti.

Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Balcı üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlar raporunu hazırlamıştı. Daha sonra, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Arslan, Mansur Yavaş'ın desteklenmesi gerektiğini belirtmişti. İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı'nda Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanları görevden alınmıştı. Son olarak da,

Mansur Yavaş’a yakın isimlerden ABB İYİ Parti Meclis Üyesi Atila Çelik de partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Çelik, Yavaş’ın 2024 seçimlerden de zaferle çıkması için mücadele edeceğim demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar