İlhan Taşçı açıkladı: RTÜK'ten Fox, Tele 1, Halk TV'ye deprem cezaları

İlhan Taşçı açıkladı: RTÜK'ten Fox, Tele 1, Halk TV'ye deprem cezaları
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), deprem haberlerini gerekçe gösterilerek FOX TV, TELE 1 ve Halk TV'ye ceza verdi!

Artı Gerçek - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ve Tele1’e üst sınırdan 5’er kez program durdurma ve idari para cezası verdi.

RTÜK bugün Maraş merkezli yayınları gerekçesiyle TELE 1, HALK TV, FOX ve Habertürk’e “ceza” gündemiyle toplanmıştı

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından, muhalif kanallara deprem yayınları nedeniyle yağan cezaları paylaştı.

Taşçı, "RTÜK; Halk TV'ye ve Tele 1'e yüzde 5 para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Fox'ta Orta Sayfa ile Halk TV'de Halk Meydanı programına yüzde 3'er para cezası verildi" dedi.

'HABER YAPMAK SUÇ'

Taşçı'nın paylaşımları şu şekilde:

"1- RTÜK, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın deprem bölgesinden katıldığı yayın nedeniyle Halk TV’ye; Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 18 Dakika programında depremle ilgili sağcı iktidar eleştirisi nedeniyle de Tele 1’e yüzde 5 para 5 kez de program durdurma cezası verdi.

2- Fox’ta Orta Sayfa ile Halk TV’de Halk Meydanı programına özgürce kanaat oluşumunu engellemekten yüzde 3’er para cezası verildi. Tüm bu cezalar deprem sonrası yorum ve haberlere dayandırıldı. Haber yapmanın suç ama halka alenen küfretmenin “özgürlük” sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz.

'BATTIKÇA ÇIRPINIYORLAR, ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR'

3- Aradan geçen 2 haftaya karşın çadır sorunu bile çözülmemişken medyadan “salon salomonje çadır” övgüleri, “deprem oldu ama keyfim yerinde” haberleri beklenmektedir. Gerçeği çarpıtan, sansürleyenlerin sırtı sıvazlanırken hakikatin izini sürenler sessizliğe boğulmak isteniyor.

4-Gerçeği aktarmamak, binlerce yurttaşımızın feryadını duyurmamak hem ayıptır, hem suçtur, hem de gazetecilik mesleğine ihanettir. Hele de devletin valisi bile “gerçeği”kabul etmişken! Tüm telaş seçimlerde iktidarı kaybetmemek için. Battıkça çırpınıyorlar, çırpındıkça batıyorlar!"

'NOT İSE NOT EDİYORUZ!'

RTÜK Üst Kurul Üyesi Onur Konuralp da, RTÜK tarafından verilen cezaların 'gerekçelerini' yazdı.

Konuralp, "RTÜK, Merdan Yanardağ’ın 'İmar affı' eleştirilerini 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik' ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın açıklamalarını 'Devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı' kabul etti. Bu gerekçelerle TELE1 ve Halktv’ye 5 program durdurma ve yüzde 5 para cezası verdi" dedi.

Konuralp devamında şu ifadelere yer verdi:

Bu cezalara ek olarak TELE1 ve HalkTv birer dosyadan daha para cezasına çarptırıldı. Para cezası alan diğer üç yayıncı kuruluş ise FOX ve Yıldız En oldu.

Bu cezalar vesilesiyle söylemeliyim ki RTÜK cezaları eliyle basın özgürlüğünü boğmaya çalışan siyasi irade suçluluk telaşındadır. Not ise not ediyoruz! (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar