İmamoğlu Financial Times'a konuştu: Hükümet ağır bir yenilgi alacak

İmamoğlu Financial Times'a konuştu: Hükümet ağır bir yenilgi alacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki mahkumiyet kararı hakkında Financial Times'a konuştu. Türkiye'de halkın seçme hakkından mahrum bırakıldığını söyleyen İmamoğlu, seçimler için "Bu hükümet ağır bir yenilgi alacak" dedi.

Artı Gerçek - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla yerel mahkeme tarafından hapis ve siyaset cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de yargının siyasallaştığına dikkat çekerek, seçme hakkına yönelik müdahalelere seçmenden sert bir yanıt geleceğini söyledi. İmamoğlu, "Hükümet ağır bir yenilgi alacak" dedi.

İngiliz gazetesi Financial Times'a konuşan İmamoğlu, hakkındaki kararla ilgili yorumunda iktidar için "Demokrasiyi baltalıyorlar, insanları seçme özgürlüğünden mahrum bırakıyorlar" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, seçmenlerin "bu mahrumiyete 2023 seçimlerinde sandıkta yanıt vereceğini" söyleyerek, "Bu hükümet ağır bir yenilgi alacak" diye konuştu.

'İSTANBUL'UN KAYBINDAN KAYNAKLANIYOR'

İmamoğlu, kendisine verilen cezanın "hükümetin İstanbul seçimlerini kaybedince yaşadığı büyük travmadan kaynaklandığına" inandığını söyledi.

FT DEMİRTAŞ'I HATIRLATTI

Financial Times'ın haberinde HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyasi konuşmalarından dolayı terör suçlamasıyla altı yıldır cezaevinde tutulduğuna ve son olarak HDP'nin Hazine yardımlarına bloke konmasına dikkat çekilirken, İmamoğlu da şu ifadeleri kullandı:

"Yargının ne kadar siyasallaştığını ve bu durumun, demokrasimize nasıl zarar verdiğini görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok. Türkiye'de, hayatın istediği gibi şekillenmesi için ilgili kurumlara talimat vermekte bir sorun görmeyen, otoriter bir zihniyet var. Kimsenin onlara meydan okumasını istemiyorlar." (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar