İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti'nin yerel seçim kararını değerlendirdi

İBB Başkanı İmamoğlu, İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilişkin "Müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" derken; ABB Başkanı Yavaş da "Ankara’daki 4 milyon 200 bin seçmenin oyuna parti ve bölge ayırt etmeksizin talibim" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin yerel seçimlere yönelik '81 ilde kendi adaylarını çıkarma' kararını değerlendirdi.

İmamoğlu, bu konuda halen aynı düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Yani neticede Sayın Akşener'in, Sayın Genel Başkanın daha önceki ifadelerini de dinlediğimi ve özenle dinlediğimi, takip ettiğimizi söyledim. Ben, dünkü açıklamaları da sayın sözcünün farklı yorumları da dinledim. Takip ediyorum. Ben, hala ittifakın ve ittifak sürecinin gerekli olduğunu, Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum.

'MÜZAKERENİN KAPANMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Tabii bunu zamanla göreceğiz. Zaten en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca kavuşabileceğini bilen birisiyim. Bunu özenli bir şekilde İstanbul'da yaşadık ve yaşattık. Başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakının yanı sıra, güçlü bir ‘İstanbul İttifakı'nın tesisiyle, bambaşka bir demokrasi mücadelesi verildi ve kazanıldı. Yine büyük bir demokrasi mücadelesinin verilmesi ve kazanılması hususunda diyalog çerçevesini en yüksek seviyede tutan, toplumsal katmanlarını en iyi şekilde analiz eden ve bu görüşmeleri titiz bir biçimde, İstanbul ve Türkiye için en doğru demokrasi yolculuğun tarifleme adına yapmaya hazır, gayretli bir ekibiz. Böyle bakıyoruz sürece. Ve biz bunu başaracağımızı düşünüyoruz. Başarırız da. Buna bu anlamda yine en güçlü şekliyle Sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin diyalogun çok sağlıklı bir yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek.”

'BEN HEPSİNİN OYUNA TALİBİM'

Yavaş, yaptığı hizmetlerle konuşulmak istediğini belirterek, “Ankara’da şu an 4 milyon 200 bin seçmen var. Ne kadarı oy kullanır bilmiyorum ama ben hepsinin oyuna talibim. Parti ve bölge ayırt etmeksizin. Bizim her zaman söylemimiz şu olmuştur. Seçildikten sonra herkese eşit bir şekilde kimseyi ayırmadan hizmet edeceksiniz. Bu şekilde de beş yıla yakındır hizmet ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

2019 yılında seçimlere vaatlerde bulunarak girdiklerini kaydeden Yavaş, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlere icraatlarını anlatarak gireceklerine dikkat çekti.

Yavaş, “Belediyeciliğe farklı bir bakış getirdiğimizi düşünüyoruz. Ankara halkının önüne çıkıp yaptığımız hizmetleri beğeniyorsanız eğer bize oy verin diyeceksiniz. Bunu da yaparken şu seçmen bu seçmen diye ayırmadan 4 milyon 200 bin seçmene hizmet ettiysek şimdi de hepsinden oy istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün, kritik GİK toplantısının ardından parti binasında basın toplantısı düzenlemişti. Zorlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıklamıştı.

Zorlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruya ise, "Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade şekilde aday tartışması meselesini ele alıyoruz. Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Kararın oy çokluğuyla alındığını söyleyebiliriz" diyerek yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar