İmamoğlu'na verilen cezaya siyasilerden tepki

İmamoğlu'na verilen cezaya siyasilerden tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve kesinleşmesi durumunda siyasi yasak verilmesine siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanlarından tepki geldi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve kesinleşmesi durumunda siyasi yasak verilmesine muhalefet partisi liderlerinden ve CHP'li belediye başkanlarından tepki geldi.

PERVİN BULDAN: YENİLECEKSİNİZ

İmamoğlu kararına HDP'den ilk tepki Pervin Buldan'dan geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmamoğlu hakkında verilen karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz” dedi.

AKŞENER İMAMOĞLU İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI: KUL KURAR, KADER GÜLERMİŞ…

Dava sonuçlanmadan önce Ankara’dan yola çıkarak İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından İmamoğlu ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Kul kurar, kader gülermiş…” ifadelerini yazdı.

MİTHAT SANCAR: KAYYIM SÜRECİNİN DEVAMI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da “Ekrem İmamoğlu'ya verilen ceza, kayyım darbesiyle başlatılan siyasi kumpas sürecinin bir devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbesiyle siyaseti ve ülkenin geleceğini şekillendiremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi kesinlikle sona erdireceğiz" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: BU ANLAYIŞ KAYBETMEYE MAHKUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararın vicdani ve hukuki olmadığını belirterek, “Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir” dedi.

BABACAN: HALK İRADESİNİ YOK EDEMEZSİNİZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, sosyal medyasından "İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz" açıklamasını yaptı.

MANSUR YAVAŞ'TAN DA DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter'dan paylaşımda bulunarak, "Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz" dedi.

TUNÇ SOYER: HAK, HUKUK, ADALET İÇİN...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından “16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım” diye yazdı.

ERKAN BAŞ: SENİ YENECEĞİZ ERDOĞAN

TİP lideri Baş’ın tepkisi şöyle:

“Milyonlarca yurttaşın iradesine kimse karşı koyamaz. Ne yaparsan yap seni yeneceğiz @RTErdogan . Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız. #İstanbulYargılanıyor“

GÜLTEKİN UYSAL: YARIN İSTANBUL'DA HAYKIRACAĞIZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise İmamoğlu ile ilgili karara bir çağrıyla tepki gösterdi:

"Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane’de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü #Milliİrade ‘ye sahip çıkarak kaldıracaktır! Yarın İstanbul’da #YeterSözMilletin diye haykıracağız"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar