İmamoğlu'ndan doğalgaz indirimi çıkışı: İGDAŞ'ın payı kesildi, hükümetin katkısı yok

İmamoğlu'ndan doğalgaz indirimi çıkışı: İGDAŞ'ın payı kesildi, hükümetin katkısı yok
İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'daki doğalgaz indiriminin belediye iştiraki İGDAŞ'ın payından yapıldığını açıkladı. İmamoğlu, halkın bütçesine katkı yapmanın kendilerini sevindirdiğini söylese de, "İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimi" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte doğalgaza yapılan yüzde 12'lik indirim konusunda kendilerine danışılmadığını açıkladı. İmamoğlu, indirimin iştiraki olan İGDAŞ'ın geliri üzerinden yapıldığını söyleyerek, "Bu bir nevi, tabiri caizse İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimidir" dedi.

'HÜKÜMETİN BİR KATKISI YOKTUR'

"Ona rağmen her koşulda şu zor günlerde ekonominin zor koşullarında, İGDAŞ olarak İBB olarak İstanbulluların bütçesine bir katkı sunuluyorsa, bu bizim için sevindiricidir" diyen İmamoğlu, "Hükûmetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır, bütün vatandaşlarımız bunu bilsin" ifadelerini kullandı.

'İGDAŞ'IN İDARİ PAYLARINDAN YÜZDE 56 KESİNTİ'

İmamoğlu, "Burada yaptıkları şey İGDAŞ'ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56'sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ'ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ'a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur" dedi.

'SOYLU'YU ERDOĞAN'A HAVALE ETTİM'

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkındaki "Beni aradın, yardım istedin" iddiasına da bir kez daha yanıt verdi. "Kendi yalan ifadelerine iftiralarına o kötü diline kayda geçerken yaradanın cenabı Allah’ın ismini oraya eklemesin" diyen İmamoğlu, "İstifa etmesi konusundaki cesareti gösterememesinden dolayı böyle bir kaçak yol arıyor. Ben kendisini ilgili kişiye havale ettim. O da cumhurbaşkanıdır. Bana soruyorlar neden mentionladınız diye, sebebi odur. Bundan sonra gereğini Sayın Cumhurbaşkanı yapar diye biliyorum" ifadelerini kullandı.

FATİH PORTRESİ SORUŞTURMASINDA MÜFETTİŞE TEPKİ

İBB'nin satın aldığı, Rönesans dönemine tarihlenen Fatih Sultan Mehmet tablosunun alımına dair ikinci kez ön inceleme başlatılmasını da değerlendiren İmamoğlu, "Fatih Sultan Mehmet tablosunu niçin aldın diye soruşturulmak benim için gurur vesilesi olur sadece" diye konuştu. İmamoğlu, ön incelemenin İBB'ye açılan 'terör' soruşturmasını da yürüten müfettiş Arif Yıldırım tarafından başlatılmasına da tepki göstererek "Bu işin arkasını bırakmayacağım. Bu şahsi çıkarlarını kendi kişisel kariyeri için yapamayacağı olmayan bir kişinin müfettişlik yetkisini kullanarak hukuksuzluk zemini yaratmasından dolayı elimden gelen bütün hukuki mücadeleyi hayatım var oldukça kendisiyle yapacağım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar