İmamoğlu'ndan sızdırılan 'değişim' toplantısı hakkında ilk açıklama: Bundan doğal bir şey yok

İmamoğlu'ndan sızdırılan 'değişim' toplantısı hakkında ilk açıklama: Bundan doğal bir şey yok
İBB Başkanı İmamoğlu sızdırılan toplantı videosuna ilişkin "Buna benzer 200 toplantı yaptık. Bundan doğal bir şey yok. Sızdırılmasını araştırıp bakacağız" dedi. İmamoğlu, toplantıların devam edeceğini söyledi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden sızdırıldı.

Sızdırılan videoya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi. "Partinin mevzuları partililerle konuşulur" diyen İmamoğlu, "Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur, eski-yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR GİZLİ TARAFI YOK, TOPLANTILAR DEVAM EDECEK'

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var, hatta bugün de buna benzer bir toplantımız var. Hiçbir gizli tarafı yok."

"Konuşulan konular partinin mevzularıdır" diyen İmamoğlu, "Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin önünüzde konuşmayacağım. O masada da konuşmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

'VİDEONUN SIZDIRILMASINI ARAŞTIRACAĞIZ'

Videonun sızdırılması sorulan İmamoğlu, "Onu araştıracağız. Ne olmuş, nasıl olmuş, bunu seven kimler var? Parti içinden mi, parti dışından mı bakacağız. Biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileri ile konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.

SIZDIRILAN VİDEO SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Toplantının kaydının sızdırılması sonrası toplantıda olan Engin Altay ve Gökhan Günaydın'dan ilk açıklamalar gelmişti.

Günaydın, gayrimeşru bir toplantı yapmadıklarını belirterek, "PM üyeleri olarak görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında konuştuk. Parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Zaten gizli toplantı yapsaydık dilekçeyi basına duyurmaktan bahsetmezdik. Bunun neresi paralel?" demişti.

Engin Altay da “Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan” ifadelerini kullanmıştı. “Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını vermişti.

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar