İmamoğlu’yla bir araya gelen eski CHP lideri Çetin: Kılıçdaroğlu devam eder gibi görünüyor

İmamoğlu’yla bir araya gelen eski CHP lideri Çetin: Kılıçdaroğlu devam eder gibi görünüyor
Partisi CHP’de ‘değişim’ çağrısı yapan İBB Başkanı İmamoğlu’yla bir araya gelen eski CHP lideri Hikmet Çetin, ‘değişim’ olması gerektiğini söyledi. Çetin, İmamoğlu’yla görüşmede yerel seçimlere odaklandığını belirtti.

Artı Gerçek - Seçimlerin ardından CHP’de ‘değişim’ çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin eski genel başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la bir araya geldi. Hikmet Çetin, İmamoğlu’yla görüşmeyi anlattı. Çetin, İmamoğlu’na yerel seçimlerde İstanbul’u mutlaka kazanması gerektiğini söylediklerini belirtti. Kurultay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu2nun devam edeceğini söyleyen Çetin, “Çok zor bir seçim olur. Örgüte moral vermek lazım. Örgütü ayağa kaldıracak politika lazım” dedi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Çetin, değişimin mutlaka olması gerektiğini belirtti. Çetin, şunları söyledi:

“Yerel seçime odaklandık. İstanbul çok önemli… HDP (destek verecek gibi) görünmüyor, İyi Parti de yok. Mutlaka kazanılması gerektiğini söyledim. Hepimiz o görüşü söyledik.

Tavsiyeniz olur mu?

İstanbul'u mutlaka kazanması lazım.

Önceliği buraya vermeli.

Evet. İkisi beraber olmuyor.

Kurultayda ne olur?

Kılıçdaroğlu devam eder, öyle görünüyor.

Koşullar bu şekilde devam ederse sonuç ne olur?

Çok zor bir seçim olur. Örgüte moral vermek lazım. Örgütü ayağa kaldıracak politika lazım.

Anladığım kadarıyla değişimi savunuyorsunuz.

Tabi, değişim mutlaka olması lazım.

İmamoğlu'nun değişim çağrısına nasıl bakıyorsunuz?

Dünyanın hiçbir yerinde statüko seçim kazanmaz. Yok öyle bir şey. Mutlaka değişim gerekiyor. Obama, ‘Değişim” dedi, kazandı. Statükoyla seçim alınamaz.

Kılıçdaroğlu, yüzde 48'i başarı görüyor. Sizce öyle mi?

Kazanılmayan seçim başarılı olamaz. Ben 1957'den beri seçim izleyen bir kişiyim. Hiçbir dönemde muhalefet bu kadar olumlu ortamı bulamazdı. Hiçbir kurum ayakta değil. Yargı bitmiş. Cumhuriyet kazanımları yok edilmiş. Her şey perişan olmuşken bu ortamda kazanılamayan bir seçimi başarı göremem.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar