İYİ Parti'de beş büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu: Türkeş'in kızı Adana'da aday

İYİ Parti'de beş büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu: Türkeş'in kızı Adana'da aday
İYİ Parti'nin beş büyükşehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre; İYİ Parti Adana'da Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'i aday gösterecek. Parti Sözcüsü Zorlu İstanbul adayını da yakın zamanda açıklayacaklarını söyledi.

Artı Gerçek - İttifaklara kapısını kapatan ve kendi adaylarını ile seçimlere gireceğini açıklayan İYİ Parti yerel seçim adaylarını açıklamaya başladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Adana, Antalya, Kayseri, Manisa ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İYİ Parti, Antalya'da Nesrin Ünal, Kayseri'de Kazım Yücel, Manisa'da Gürhan Özcan, ve Samsun'da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterecek.

CHP ile ittifaka kapılarını kapatan İYİ Parti'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı ise hala gündemde.

"ADAYIMIZI EN KISA ZAMANDA ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı milletvekili ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u aday göstermesinin ardından İYİ Parti'den açıklama geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bugün düzenlediği basın toplantısında AKP'nin Murat Kurum'u aday göstermesi ile ilgili nasıl bir tutum sergileyecekleri sorusuna cevap verdi ve şöyle dedi;

"İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da çok güzel bir rekabet olacak. Adayımızın bu yarışın içinde olacağına inanıyoruz. Bunu da kısa zamanda açıklayacağız"

İYİ Parti yerel seçim gündemiyle kampa girecek. Antalya’da 13-14 Ocak’ta istişare kampı yapılacak. Kurmaylar, yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener'e görüş bildirecek.

Öne Çıkanlar