İYİ Parti'den Ersan Şen açıklaması: İstişare için davet edildi

İYİ Parti'den Ersan Şen açıklaması: İstişare için davet edildi
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'ndan ayrılmaları sonrası avukat Ersan Şen'i aday gösterebilecekleri iddiasının dalga konusu olması sonrası açıklama yaptı. Zorlu, Meral Akşener'in Şen'i 'görüşmeye istişare için çağırdığını' söyledi.

Artı Gerçek - İYİ Parti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına "kazanacak aday değil" iddiasıyla itiraz edip Millet İttifakı'dan çekilmesi sonrasında anayasa hukukçusu, avukat ve televizyon yorumcusu Ersan Şen'e adaylık teklif edileceği iddiası hakkında açıklama yaptı. Ersan Şen'in dün televizyonda yaptığı 'adaylık açıklaması' üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisini görüşmeye davet ettiğini duyurmasının sosyal medyada tartışma yaratmasının ardından, "İstişare için davet edildi" açıklaması geldi.

İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, Ersan Şen'in isminin sosyal medyada "Kazanacak aday o muymuş?" tepkileri eşliğinde en çok konuşulanlar arasına girmesi sonrasında şu paylaşımı yaptı:

"Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir. Saygılarımızla."

PAÇACI: SADECE TELEVİZYONDA İZLEDİK

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını ilk kez konuşacağı toplantı öncesinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını, mezhebini de dile getirerek sorgulayınca istifa eden ancak son gelişmeler üzerine görevine geri dönen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da, Ersan Şen'in adaylığı hakkında konuştu. Paçacı, parti genel merkezinin girişinde basın mensuplarından gelen soru üzerine "Henüz bir şey bilmiyoruz. Sadece televizyonda izledik. Bir görüşmemiz olmadı" dedi.

HABERTÜRK SORUNCA 'TEREDDÜTSÜZ ADAY OLURUM' DEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduğu bilinen Ersan Şen, dün Habertürk televizyonundaki 'Olaylar ve Görüşler' programının canlı yayınında "talep gelmesi durumunda İYİ Parti’den aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını" söyledi. Şen, “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ARASINDA AKŞENER ARADI

Şen daha sonra programın reklam arasında Akşener'in kendisini aradığını açıkladı; “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi. Daha sonra da kendisini arayanın, İYİ Parti İstanbul İl Örgütü Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu söyledi.

Şen, programın devamında 'iyi bir adayın' nasıl olması gerektiğine dair görüşlerini paylaşmayı da ihmal etmedi.

SOSYAL MEDYA DALGA GEÇTİ, GAZETECİLER ALDIĞI DAVALARA DİKKAT ÇEKTİ

Bu gelişmeler sosyal medyada Şen'in İYİ Parti'nin adayı olabileceği iddialarını beraberinde getirdi. Birçok kişi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına anketleri gerekçe göstererek karşı çıkan İYİ Parti'nin, Şen'i aday gösterme ihtimalini yadırgadığını yazdı. Bazı gazeteciler de, Şen'in geçmişte aldığı mafya ve kara ara ile ilintili bazı davalara dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar