İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu tepkisi: Ortaya çıkan protokol doğru değil

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu tepkisi: Ortaya çıkan protokol doğru değil
İYİ Parti, Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında iki seçim arasında imzalanan protokole tepki gösterdi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Hangi bakanlıkların hangi partiye verileceği kararlaştırılmamışken ortaya çıkan protokol doğru değil” dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı arasında iki seçim arasındaki dönemde imzalandığı ortaya çıkan protokol tartışılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin son açıklama İYİ Parti’den geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, protokolden partinin genel başkanı Meral Akşener’in haberi olmadığını vurgulayarak “Hangi bakanlıkların hangi partiye verileceği kararlaştırılmamışken ortaya çıkan protokol doğru olmadığını ortaya koyduk” dedi.

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kürşad Zorlu, 81 ilde seçimlere tek başlarına girecek gibi çalışsalar da yerel seçimlerin yapısı itibariyle işbirliklerine açık olduğunu belirterek, “Önümüzdeki aylarda yetkili kurullarımız değerlendirir” açıklamasında bulundu.

Kürşad Zorlu, Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında yapılan protokole ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Biz en baştan bu yana şeffaflık ilkesini ayakta tutmak adına büyük mücadele verdik. Genel Başkanımız seçim öncesinde de sonrasında da bu ilkeye sadık kalarak büyük bir özveriyle yürüttü. 2 Mart’taki toplantıda bir bilgiyi özellikle paylaşmak isterim. Genel Başkanımız o toplantıda geçiş süreci yol haritasının belirlenmesi konusunda olan öneri karşısında öncelikle Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gerektiğini çünkü aksi durumda bir pazarlık gibi anlaşılabileceğini bunun da İYİ Parti’nin ilkelerine uymadığı yönünde bir iradesini ortaya koydu.

Biz en başından bu yana şu ilkeyi ayakta tutmaya çalıştık; seçim sonuçlarını göreceğiz, milletimiz bize ne söyleyecek. Oy oranları ortaya çıktıktan sonra eğer ülke yönetimi ittifaka verilmiş ise seçilecek Cumhurbaşkanı başkanlığında bu oy oranına göre hangi partilere hangi sayıda hangi bakanlıkların düşeceği konusundaki yol haritamızı ortaya koymuş olduk."

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, T24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu ile iki seçim arası dönemde ikili protokol imzaladıklarını ve protokole göre seçimlerin kazanılması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını, Zafer Partisi'ne iki bakanlık daha verileceğini ve MİT Başkanlığı için de sözlü mutabakat sağladıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu iddiayı yalanlarken dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, iki lider arasında protokol imzalandığını doğrulamış ancak içeriği hakkında bilgi vermek istemediğini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: KAMUOYUNA AÇIK BİR PROTOKOL DEĞİL

Dün akşam Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu da, Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın kendilerine verilmesi konusunda anlaşıldığına ilişkin açıklamalarını yalanlamadı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil."

'ÖZTRAK BİLMİYOR'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Ümit Özdağ'ın açıklamalarını neden yalanladığına ilişkin soru üzerine ise Kılıçdaroğlu "Öztrak, protokolü bilmiyor" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu programda "Sayın Özdağ ile ilgili yaptığım görüşmelerden, Sayın Sinan Oğan ile yaptığım görüşmelerden de diğer parti liderlerinin bilgisi vardı. Bu protokolle ilgili bilgileri yoktu. CHP için asıl olan altı parti liderinin imzaladığı ortak mutabakat metnidir" ifadelerini de kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar