İYİ Partili Özlale sözlerine açıklık getirdi: İtirazım Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil

İYİ Partili Özlale sözlerine açıklık getirdi: İtirazım Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil
İYİ Partili Ümit Özlale, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin sözlerinin çarpıtılmaya çalışıldığını söyledi. Özlale, ‘13 gün içerisinde cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde nasıl rol alacağını kestiremiyoruz. Benim bugünkü çıkışım bunaydı’ dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale'nin Ekonomim’e verdiği röportajda kullandığı, “Gerçekten CHP masayı Kemal Bey’in cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz” sözlerine açıklık getirdi.

Tartışma yaratan sözlerine ilişkin Özlale, Şirin Payzın'ın Halk Meydanı programında açıklık getirdi. Özlale itirazının "13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayı açıklanacak" ifadelerine olduğunu söyledi. Altılı Masa’da imzalanan metni hatırlatan Özlale şunları söyledi:

"İmzalanan ortak metinde 'Cumhurbaşkanı adayı ortak akıl, uzlaşı ve halkın iradesiyle belirlenecektir' diyor. 13 gün içerisinde halkın iradesinin, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde nasıl rol alacağını kestiremiyoruz. Benim bugünkü çıkışım bunaydı."

"Herhangi bir adaya karşı duruşunun olmadığını" vurgulayan Özlale, "yaklaşıma itirazı olduğunu" belirtti.

Özlale, 13 gün içerisinde siyasi parti liderlerinin birbiriyle görüşmesi sonucunda halkın iradesini yansıtacak bir cumhurbaşkanı adayının seçilmesinde yöntem ve sürenin yeterli olmadığını düşündüğünü dile getirerek, "Benim oradaki itirazım Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Özlale, röportajında, kazanacak kişinin aday gösterilmesini istediklerini belirtmiş ve “Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Özalale, “11-12 gün içinde bu işin oldu, bittiye getirilmesi, ‘artık biz aday belirleme sürecine başladık, 11 gün sonra adayımızı belirliyoruz’ ifadeleri bana çok iyi niyetli gelmiyor” demiş ve şunları ifade etmişti:

“CHP Genel Başkanı’nın adaylığı ile ilgili hiçbir soru işaretim yok. Fakat adaylığın 12 gün sıkıştırılması ve Bülent Kuşoğlu’nun açıklamasını birleştirdiğinizde daha baştan böyle bir niyetin olduğunu sorgulatıyor. Bizim itirazımız bu yaklaşıma. Gerçekten Altılı Masa aylar öncesinden Kuşoğlu’nun dediği gibi, “Kemal Bey’in adaylığı olmazsa dağılır “şeklinde ilerlediyse ve bize sadece 12 günde ‘Ortada zaten bir aday var’ diye zaman dayatması getiriyorlarsa, Bülent Kuşoğlu açıklamalarıyla sürece baktığınız zaman, yaklaşımın bizim kabul etmediğimiz yaklaşım olduğu söyleyebiliriz. Bu, Kemal Bey’in adaylığını kabul edip etmemekten farklı bir şey. Ben yaklaşımdan bahsediyorum.

(..)Masaya geldiğimiz zaman herkes tercihlerini ortaya koymak zorunda. Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar