Kaboğluna ilk yanıt Yavaş'tan: 'Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor'

Kaboğluna ilk yanıt Yavaş'tan: 'Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor'
Mansur Yavaş, İstanbul Baro Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu'nun, değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabileceği açıklamasına tepki gösterdi: "Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor."

Artı Gerçek - İstanbul Baro Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu'nun, anayasanın değişmez kabul edilen maddelerine olumlu anlamda dokunulabileceği açıklamasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan tepki geldi.

Yavaş, X hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Anayasa madde 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4'üncü madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor."

KABOĞLU NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Kaboğlu, seçim sonrası ilk konuşmasında, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek şunları demişti:

“Yargı bağımsızlığı temelinde, Meclis önünde sorumlu bir hükümetin kurulması yönünde anayasa değişikliği olması gerektiğini hep savunacağız. Biz bugünkü seçimi anayasanın değişmez maddeleri bağlamında yaptık. Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi, tıpkı 2001 yılında yapıldığı gibi. 1995 yılında başlangıç kısmında bulunan ırkçı ibareler çıkarıldı. 2001 yılında 14’üncü maddede ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet' tanımı eklendi. O zaman 1961’te öngörülmüş olan ‘İnsan haklarına dayanan devlet’ kavramı anayasaya yeniden girmiş oldu. Daha ileri götürüldü. AYM de artık bu kavramı kullanmaya başladı. Biz her zaman insan haklarına dayanan laik ve hukuk devletini savunacağız.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar