Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği düşürüldü

Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği düşürüldü
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği düşürüldü. Kaftancıoğlu, 'Korkularının ecele faydası olmayacak' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağı kapsamında siyasi parti üyeliği de düşürüldü.

4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu geçen hafta Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Kaftancıoğlu hakkında ayrıca siyaset yasağı getirilmişti. Edinilen bilgiye göre Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi ile İstanbul İl Başkanlığı da infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak.

KAFTANCIOĞLU: KORKULARININ ECELE FAYDASI OLMAYACAK

Kaftancıoğlu, alınan kararla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!"

 

'BİZİ BAĞLAYAN BİR DURUM YOK'

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'ye yapılan açıklamada "Genel başkanımız daha önce bu konudaki tavrını net olarak ortaya koymuştu. Bizi bağlayan bir durum yok. Görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU 'TANIMIYORUZ' DEMİŞTİ

Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi ile İstanbul İl Başkanlığı da infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak. Ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Siyasi yasak kararını tanımıyoruz mahkemeyi tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl başkanımızdır. Nokta" demişti.

Öne Çıkanlar