Kamuoyu araştırmacısı Aksoy: HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı’nda net bir oy kaybına sebep olacak

Kamuoyu araştırmacısı Aksoy: HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı’nda net bir oy kaybına sebep olacak
Aksoy Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, Erdoğan’ın desteğini alan ve Cumhur İttifakı’na katılacağı belirtilen HÜDA-PAR'ın ittifakta net bir oy kaybına sebep olacağını belirtti. Aksoy, AKP’nin iktidar olduğundan bu yana hiç bu kadar sıkışmadığını söyledi

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili seçimine 52 gün kaldı. Araştırma şirketleri son anket sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Aksoy Araştırma'nın kurucusu Ertan Aksoy, HÜDA-Par’ın Cumhur İttifakı’na katılmasını ve bunun oy üzerindeki etkisine dair konuştu.

Aksoy, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan ve Cumhur İttifakı'na katılması gündemde olan HÜDA-PAR'ın ittifakta net bir oy kaybına sebep olacağını söyledi.

Gazete Duvar'dan Emirhan Durmaz'ın haberine göre; Ertan Aksoy, HÜDA-PAR tabanının kendi haline bırakıldığında dahi büyük ölçüde Erdoğan’ı destekleyeceğini dile getirdi.

AKP VE MHP TABANINDA HUZURSUZLUK YARATACAK’

Aksoy, kurumsal desteğin ise başka bir anlam taşıdığını ifade etti. Aksoy şunları söyledi:

"Toplumun büyük çoğunluğu HÜDA-PAR’ın hayal ettiği aşırı ve marjinal Türkiye programı ile uyuşmuyor. Bu denklemde HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na dahil olduğu durum, AKP ve MHP tabanında da büyük huzursuzluk yaratacak ve net bir oy kaybına sebep olacaktır.

Esasen, buradan hareketle AK Parti’nin iktidar olduğundan bu yana hiç bu kadar sıkışmadığını söyleyebiliriz. Öyle ki, panik ve kaygı ile birlikte ne gelirse kârdır mantığı ile hareket edildi ancak ortada ciddi bir muhasebe hatası yapıldı."

ERDOĞAN, HÜDA-PAR İÇİN ‘YERLİ VE MİLLİ’ DEDİ

Öte yandan dün akşam NTV - Star TV ortak canlı yayınına katılan Cumhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDAPAR ile ilgili tartışmalara yönelik soruya "HÜDAPAR tamamen yerli ve milli bir yapıdır" dedi. Partinin desteğini kıymetli bulduklarını söyleyen Erdoğan, " Yerli ve milli tüm partilere kapımız açık” ifadesini kullandı.(Kaynak)

Öne Çıkanlar