Karahan'ın ilk açıklamasının ardından Başarır: Böyle giderse bir Merkez Bankası başkanı daha göreceğiz

Karahan'ın ilk açıklamasının ardından Başarır: Böyle giderse bir Merkez Bankası başkanı daha göreceğiz
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk açıklamasının ardından, "Türkiye'de ekonomiyi idare edemeyen bir iktidar var ve böyle giderse kısa bir süre sonra bir Merkez Bankası başkanı daha göreceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk Enflasyon Raporu sunumuna 2024 için yüzde 36 enflasyon hedefinin korunduğunu söyledi. "Enflasyonda bir numaralı risk asgari ücret" diyerek, faturayı toplumun en düşük gelirli kesimine kesti. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Karahan'ın açıklamasını değerlendirdi.

Başarır şöyle konuştu:

'BU TAHMİNİN TUTMAYACAĞINI KENDİSİ DE BİLİYOR'

"Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon tahminlerini açıkladı. Oranın aynı şekilde artacağını, yani yüzde 36 olarak tahminini söyledi. Bu tahminin tutmayacağını kendisi de biliyor, biz de biliyoruz, 85 milyon da biliyor. Baktığımız zaman Cumhuriyet tarihinden bu zamana kadar kaç tane Merkez Bankası Başkanı değişmiş; son 5-6 yılda kaç tane değişmiş? Beyefendiye Merkez Bankası Başkanı dayanmıyor. Çünkü ekonomiye, verilere, TÜİK'e, enflasyona, faize kendisi karar veriyor. Ve Merkez Bankası başkanları da maalesef yaptıkları tahminlerle kamuoyunda gülünç duruma düşüyor. Bu tahminleri yapan başkana sormak isterim; asgari ücreti daha yakın bir zamanda 17 bin 2 lira olarak belirlediniz. Ama o günden bugüne kadar asgari ücret 15 bin 934 liraya geriledi. 10 bin lira, en düşük emekli maaşı olarak belirlendi. 1 ay olmadı, görüyoruz ki 9 bin 372 liraya düştü. Yani Türkiye'de ekonomiyi idare edemeyen bir iktidar var ve böyle giderse kısa bir süre sonra bir Merkez Bankası Başkanı daha göreceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar