Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benimle misiniz?' çıkışı ne anlama geliyor?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benimle misiniz?' çıkışı ne anlama geliyor?
Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı çağrının ne anlama geldiği kulisleri hareketlendirirken CHP’liler bu sözleri ‘Artık herkes safını belli etsin’ şeklinde yorumluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" çıkışı CHP’yi hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ardından CHP’liler, sosyal medyada "Yanınızdayım" etiketiyle destek mesajları yayınladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklara göre CHP liderinin sözleri, "Artık herkes safını belli etsin" anlamına geliyor. Kılıçdaroğlu, seçime kısa süre kala, gerek partiye gerek 6’lı masaya zarar verecek bir tavrı istemediğini net biçimde ortaya koymuş oluyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından milletvekillerinin basına kapalı toplantısı yapıldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda vekillerden saha çalışmalarına yaz aylarında olduğu gibi devam etmeleri istendi. Milletvekillerine Meclis’in işlevsizleştirilmesinin önüne geçecek önlemler almaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca kampın ilk gün oturumlarında bir kamuoyu araştırması sunumu da yapıldı. Burada milletvekillerine "toplumun sevgi dilini önemsediği, ayrıştırıcı bir dili kabul etmediği" aktarıldı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı çağrısının görüntülerini sosyal medyada paylaşıp, "Halk düşmanları ile mücadele etmek isteyenleri yanıma çağırıyorum. Ne çeteler ne varlıkçılar ne tefeciler ne faizciler ne de borsa manipülatörleri, hiçbiri yanımda olmasın. Hatta mümkünse hepsi karşımda olsun. Ama siz olun. Siz olun ve hep beraber olsun" dedi.

Öne Çıkanlar