Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı olduğumda beni özgürce eleştirebileceksiniz

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Bolu ve Düzce'de halkla buluştu. CHP lideri, İmamoğlu'na yönelik saldırıya ilişkin "Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar, Taşla sopayla işimiz yok, o korkakların işidir" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca gençlere 'eleştirme' sözü verdi

Seda TAŞKIN


DÜZCE ve BOLU - Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na Erzurum'da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "O korkakların işidir. Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar" dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu’da düzenlenen Millet Buluşması’na katıldı.

Kılıçdaroğlu, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırının ardından tepkisini dile getirdi. CHP lideri, "Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız diyor” bir arkadaşımız. O korkakların işidir. Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar" dedi.

'TAŞ, SOPA KORKAKLARIN İŞİDİR'

Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığa, "Değişime hazır mıyız?" diye seslendi. 'Devlet aklı' kavramını öne çıkan Kılıçdaroğlu şeffaflık vurgusu yaptı. "Devletin dini adalettir" diyen Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak seçmenlere seslendi:

"Türkiye'nin kaderini sizler değiştireceksiniz. Sandığa gidip iş, aş, özgürlük, demokrasi isteyeceksiniz. Taşla sopayla işimiz yok, o korkakların işidir. Yiğit insanlar bunu yapmaz. Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal'in görevidir."

İktidarın 'milliyetçilik' üzerinden muhalefete yüklenmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi anasından doğmadı. Altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik vatanseverliktir" diye yanıt verdi.

İktidara yoksulluk eleştirisini yerli üretimin yetersizliği üzerinden yönelten Kılıçdaroğlu, "Herkesin karnının doyduğu bir ülke istiyoruz. Yulaf dışarıdan, mercimek, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Neden? Bu ülkede kimsenin başını yere eğdirmeyeceğiz" dedi.

Hayat pahalılığından bahseden Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarna da değindi. Bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme vaatlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Bayramlarda emekli bayrama gittiğinde banka hesabında 15 bin lirayı görecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı duyacağım. 86 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Herkesi kucaklayacağız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bir kadın açsa, şiddete uğruyorsa, bir yerde işsizlik varsa adaletsizlik var demektir.

'SİZ KİM, MİLLİYETÇİLİK KİM?'

Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız diyor” bir arkadaşımız. O korkakların işidir. Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar. Süleyman Şah türbesindeki bayrağımızı kim indirdi, topraklarımızdan kim kaçırdı? Siz kim, milliyetçilik kim! Bay Kemal Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına getirecek. Bize kalkmışlar milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar, siz kim, milliyetçilik kim!

Ülkeyi, insanı sevmektir, halkın karnını doyurmaktır milliyetçilik. Kamplaşma değildir. Milliyetçilik ekonomiyi büyütmektir. Trump tehdit ediyor, “Senin mal varlığını alırım” diyor. Bay Kemal olsa “Araştırmazsan namertsin” derdi.

Beraber yaşamamız, kutuplaşmaya son vermemiz lazım. Biz dünyayla rekabet edeceğiz. Birilerinin kapısına gidip para dilenmeyeceğiz."

2. DURAK DÜZCE

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu mitinginin ardından seçimleri Düzce'de ortak miting düzenliyor. Mitingde ilk konuşmayı İmamoğlu yaptı. İmamoğlu mitinge katılan yurttaşların hazırladığı pankartları okudu.

"Enişte" yazan bir pankartı okuyan İmamoğlu, "Eşimin memleketinden gelince mecburen o tarafa bakmak zorunda kaldım, biraz hanımcılık var ruhumuzda" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmalardan satır başları şöyle:

"Bu ülkenin yöneticileri bilimden, devlet yönetme anlayışından uzaklaşmış bir yönetim. Kopuk, birbirinden habersizler. Ama bir yerde rant varsa, kişisel bir beka varsa orayı hiç ıskalamazlar. Oraya hemen abur cubur dalarlar. Memleketin gerçek ihtiyaçlarından uzaklaşan bu aklı hep birlikte 14 Mayıs'ta tıpış tıpış evine yollayacağız.

Ne yaptılar, Ekrem'e randevu vermiyor Cumhurbaşkanı 4 yıldır. Yahu Allah aşkına Ekrem'e randevu versen ne olur vermesen ne olur? 16 milyon İstanbulluya randevu vermiyorsun sen, bundan haberi yok. İnsanını görmüyor, varsa yoksa kendi hükümranlığı. 'Ben seçimi kazanayım da ne olursa olsun'... Patates, soğan fiyatına bile gülen insan bu milleti unutmuş insandır. Yollayın evine gitsin. Ben diyen gidecek, biz diyen gelecek. O bir tek kendi makamını düşünüyor. 'Ben' diyen gidecek, 'biz diyen' gelecek.

Mitinge katılanların tezahüratları üzerine ceketini çıkaran İmamoğlu, "Ceketi mi çıkarayım, öyle daha mı güzel oluyor? Haydi çıkarayım, ben 6 Mayıs'ta çıkardığım o ceketi zaten hiç giymedim" diye konuştu.

Miting alanı yakınında bulunan bir kafeye asılan Demirtaş ve Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı fotoğraf kimliği belirsiz kişiler tarafından indirildi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

'BEŞLİ ÇETELERİN ÇALDIĞI PARALARIN TAMAMINI GETİRECEĞİM'

"Beraber mücadele edip Türkiye’yi düzlüğe, demokrasi getirmeye hazır mıyız? Beşli çetelerin çaldığı paraları getirmeye hazır mıyız? Tamamını tamamını getireceğim. Getireceğim sizlere vereceğim.

'HİÇBİR FAKİR AİLENİN DOĞALGAZI, ELEKTRİĞİ, SUYU KESİLMEYECEK'

Düzce’nin bu kadar hava kirliliği olması hiç kimse kabul etmez. Sözüm söz buranın hava kirliliğini çözmek boynumun borcu. 22 yıldır yapamıyorlar. Yahu yapılamayacak ne var? Çağıracaksın doğalgaz firmalarını; bak şu köylere doğalgazı götür diyeceksin. Ama bir şey daha yapacağız; hiçbir fakir ailenin doğalgazı, elektriği, suyu kesilmeyecek asla!

Sevgili anneler en büyük sıkıntıyı yaşayan sizlersiniz. Mutfakta yangının farkında olan sizlersiniz. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini soğana muhtaç ettiklerini bilenler sizlersiniz. Bakınız Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz; hiçbir fakir aile ‘bizim gelirimiz’ yok demeyecek. Sosyal devlet her ay düzenli olarak o ailenin hesabına yatıracak ve gidip parasını çekecekler. Onun fakir olduğunu sadece ve sadece sosyal devlet bilecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

'BENİM SARAY'DA OTURMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI'

Gençler hazır mısınız? Özgürlüğe, demokrasiye hazır mısınız? 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. 5 milyon 300 bin genç dünya siyaset tarihine güzel bir armağan bırakacak. Diyeceksiniz nedir bu armağan. Şudur otoriter bir yönetimi gençler kullandıkları oyla emekli ettiler. Bu onur size, bu onur Türkiye’ye yeter. Allah nasip ederse sizlerin oyuyla cumhurbaşkanı olduğumda beni özgürce eleştirebileceksiniz. Yeter artık ya! Mutfaklarda yangın var; Saray’da yok. Orada herkesin keyfi yerinde, 3 yerden 5 yerden maaş alan var ama garibanın çocuğu 3-5 üniversite bitirmiş işsiz. Benim Saray’da oturmak gibi bir düşüncem olmadı. Mütevazi bir evim var oraya gideceğim. Mutfağımı biliyorsunuz zaten. Sizlerin oylarıyla seçilirsem Gazi Mustafa Kemal’in mütevazi köşkü Çankaya’sına gideceğim.

'POLİTİKALARIMIZ BARIŞ EKSENLİ OLACAK'

Gençlere size bir sözüm daha var. Hepiniz askerlik yapmadınız. Hudutta askerlik yapanlar ‘Hudut namustur’ yazar ve öyle olur. Size söz 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz ve Afganları o huduttan göndereceğim. Onların evlerini AB fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak. Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyeceğiz. Politikalarımızda barış eksenli olacak.

Benim cumhurbaşkanlığı istemeyen iki kesim var. Biri beşli çeteler. Yuh çekmeyin, oylarınızı kullanın. İkinci kesimse uyuşturucu baronları. İradenizi sandıkta gösterin ve ‘Biz bunları istemiyoruz’ deyin. Onları siz göndereksiniz gençler siz.

'PARAYI VATANDAŞA VERECEĞİM'

Ordu’da söz verdim göreceksiniz. Bay Kemal’in iktidarın fındığın kilosu 4 dolar karşılığı Türk Lirası olacak. Gene soracaklar ‘Parayı nerede bulacaksınız?’ diye. Ee sen parayı beşli çetelere, yandaşa veriyorsun ben vatandaşa vereceğim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar