Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı saat 14.30’da ziyaret edecek; dokunulmazlıklar ve siyasette normalleşme konuşulacak

Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı saat 14.30’da ziyaret edecek; dokunulmazlıklar ve siyasette normalleşme konuşulacak
Eski CHP Eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün saat 14.30’da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. İki siyasetçinin gündeminde, dokunulmazlıklar, Kobanê Davası’nda verilen cezalar, siyasette normalleşme süreci olacak.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programında Kobanê Davasından 42 yıl hapis cezasına çarptırılan ve yedi yıldır Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı cezaevinde ziyaret edeceğini duyurdu. Ziyaretin saati ve içeriği netleşti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı saat 14.30’da ziyaret edecek, ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapması bekleniyor.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI GÜNDEMDE

Edindiğimiz bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş ile görüşeceği konular arasında öncellikle dokunulmazlıkların kaldırılması olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, dün katıldığı TV programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada dokunulmazlıklara ilişkin, "Selahattin Bey'in bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır. Erdoğan onu özellikle içeride tutuyor, niçin? "Seni başkan yaptırmayacağız" dediği için. Bu kadar. Ne yaptı Selahattin Bey, eline silah mı aldı?” dedi. Bugün de bu konunun iki siyasetçinin gündemine geleceği belirtiliyor.

KOBANE DAVASI’NDA VERİLEN CEZALAR DA KONUŞULACAK

Edindiğimiz bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş ile yapacağı görüşmede hasta tutukluların durumu, Kobane Davası’nda siyasetçilere verilen cezalar ve siyasette normalleş sürecinin olması beklenirken, CHP’nin yürüttüğü yeni siyaset biçiminin de iki siyasetçinin konu başlıklarından birisi olacağı belirtiliyor.

CHP HEYET GÖNDERMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olduğu dönemde Demirtaş'ı bizzat ziyaret etmemiş ancak, 2019 yılında, Demirtaş'ın rahatsızlık geçirmesi üzerine milletvekillerinden oluşan bir CHP heyeti Edirne'ye gitmişti.

Öne Çıkanlar