Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti: 'Dün dünde kaldı'

Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti: 'Dün dünde kaldı'
Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Dervişoğlu "Düne dair bir şey konuşmadık. Dün dünde kaldı" dedi.

Artı Gerçek - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Başkan seçildikten sonra, kendisini kutlamak istiyordum. Bugüne nasip oldu. sayın genel başkanla Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını, bölgemizin sorunlarını görüştük. Ekonomideki sıkıntılar, işsizlik, göç, sığınmacılar, Ortadoğu'daki karmaşık yapıları, kısa sohbetimizde dile getirdik, görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

İYİ Parti lider Dervişoğlu'ysa Türkiye siyasetinde iz bırakan şahsiyetlerle görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu meseleler üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Türk siyasi hayatının karşı karşıya bulunduğu sorunlara ilişkinde, bir değerlendirmemiz pek tabii ki oldu. Ben şahsi görüşlerimi söylerken, siyasetin artık kurumlar üzerinden değil kişiselleştirilerek şahıslar üzerinden sürdürüldüğünü ve siyasi partilerin özgün kurumsal kimliklerinin bir tarafa bırakılarak, şahıslar üzerinden siyaset inşasının gerçekleştirilmesinin mahsurlarına işaret ettim. Sayın genel başkanın düşüncelerime katıldığı kanaatini taşıyorum."

'HEP YARINLARI KONUŞTUK'

Konuşmasının devamında düne dair bir şey konuşmadıklarını belirten Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Hep yarınları konuştuk. 'Dün dünde kaldı, cancağızım artık, yeni şeyler söylemek lazım', düşüncesinden hareketle de; ülkemize bir siyasi parti genel başkanı sorumluluğuyla hizmet etme yolculuğunu sürdüreceğimi ifade ettim. Bizim görüşmemizin, spekülasyona alet edilecek hiçbir tarafı yok. Ülkesi için siyaset yapan insanların da bazı dönemlerde spekülasyondan uzak durmak adına alması icap eden kararlar da bulunuyor. O kapsam içerisinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklamamızı yapmayı ve siz kıymetli basın mensuplarından soru almamayı sürecin hassasiyeti itibariyle yerinde bulduk." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar