Kılıçdaroğlu, Mumcu anmasında konuştu: 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta

Kılıçdaroğlu, Mumcu anmasında konuştu: 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta
Uğur Mumcu'nun katledilişinin 28. yılında düzenlenen anma törenine katılan Kılıçdaroğlu, cinayetin asıl faillerinin hala karanlıkta olduğunu belirtti.

ARTI GERÇEK - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu için düzenlenen anma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada cinayetin 28 yıldır aydınlatılmadığını ve asıl faillerin hala karanlıkta olduğunu belirterek, "Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce diyorduki 'vurulduk ey halkım unutma bizi' biz de onu unutmayacağız. " dedi.

'ASIL FAİLLER HALA KARANLIKTA'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu anma töreninde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

"28 yıl önce onu sonsuzluğa uğurladık, binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O sizden (basına mensuplarına), halktan biriydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik.Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik, direnmeyi, kalpaklı kuavi milliyeci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faaillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler. 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta".

'ONA BİR BORCUMUZ VAR'

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce diyorduki 'vurulduk ey halkım unutma bizi' biz de onu unutmayacağız. O bizim yüreğimizde, o bizim kalbimizde onu unutmak mümkün değil. Uğur Mumcu medyanın bir lideri, aydınlanmacısıdır. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar