Kılıçdaroğlu: Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Bu efeliği affetmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Bu efeliği affetmeyeceğiz
Ankara'da öğretmenlerin yürüyüşüne biber gazı ile müdahale eden polise sosyal medya paylaşımında tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, 'Al bunu diyen o kişi, beni beklesin' dedi.

Ankara’da taban maaş ve özlük hakları için bakanlığa yürümek isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlere yönelik polisin gazlı müdahalesine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

Müdahalenin olduğu bir videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… "Al bunu diyen" o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" 

NE OLMUŞTU ?

Özel okul ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin örgütlendiği Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesini talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek istedi. TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nin önünde konuşlanan polis öğretmenlerin yürümesini engelledi. Öğretmenlerin yürümek için yola çıktığı sırada polis biber gazıyla müdahale etti. Polis çok sayıda özel sektör öğretmenini gözaltına aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar