Kılıçdaroğlu Van'da: Kayyım denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğim

Kılıçdaroğlu Van'da: Kayyım denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğim
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir coşkuyla karşılandığı Van'da halka seslendi: "Kayyım denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğim. Kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek."

Artı Gerçek - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van’da yurttaşlarla bir araya geldi. Yeşil Sol Parti bayrakları ve CHP bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na yoğun ilgi gösterdi.

kk.jpg

Alandaki vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. O kayyım denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'KİMSE İNANCINDAN VE KİMLİĞİNDEN DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRİLEMEYECEK'

"Erçiş'te okula başladım. Şimdi bu güzel ülkede, dünyanın en güzel kenti Van'da olmaktan son derece mutluyum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye, barışı ve huzuru getireceğiz. Kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilemeyecek."

"Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Gideceksiniz sandıkta oy vereceksiniz. Bunu yapanları göndereceğiz. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ayrılık, gayrılık bize ne verdi. Van Denizi'nde beraber olacağız. "Gölün adını bilmiyor" dediler. Ama benim Erciş'te okula başladığımı bilmiyorlar."

van.jpg

'ONLAR SARAYLARINA GÜVENİYORLAR BEN İSE SADECE SİZE GÜVENİYORUM'

"Belediyeden atılan tüm kardeşlerimi görevlerini iade edeceğim. Adaletin olmadığı yerde milyonlar yoksul olur. Beşli çeteler malı alıp yurt dışına getirdiler. Son kuruşuna kadar o paraları geri getireceğim. Onlar yandaşlarına ve saraylarına güveniyorlar ben ise sadece size güveniyorum."

"Emine Şenyaşar'la kucaklaştım. Sekizinci gitti dokuzuncu savcı geldi."

"Bütün çocuklar Türkiye genelinde okulda beslenecek. Hiç geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan kadınların hesapların en az asgari ücret yatacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bütün annelere de sesleniyorum. Sosyal güvenceniz en büyük güvenceniz olacak."

kalp.jpg

'ASLA ÇALDIRMAYACAĞIZ VE İŞ YAPACAĞIZ'

"Bu bölgenin İran ile olan ilişkisi yetmiyor. Dünyanın her yerinden herkes Van'a gelmeli ve Van Kahvaltısı yapabilmeli. Bu yapılacak. Bütün ovalar bereketli ovalara dönüşecek. Diyorlar ki, "Çalıyorlar ama iş yapıyorlar" Biz öyle yapmayacağız. Asla çaldırmayacağız ve iş yapacağız. Kul hakkı yemeyeceğiz."

Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Her şey çok güzel olacak. Hiç endişe etmeyin.

Ben saraylarda oturmaya alışkın biri değilim. Hayatım boyunca ne saray gördüm ne de oturdum. Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim. Halktan birisiyim, öyle yaşayacağım.

'ADALETİN EKREM'İ, SELAHATTİN’İ OLMAZ'

Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Adaletin Ekrem'i de olmaz Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Bunun adı özgürlük seçimidir. Bunun adı kucaklaşma seçimidir. Kucaklaşmaya, özgürlüğe, eşitliğe, demokrasiye hazır mıyız?” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar