Bahçeli 'Alevi' açıklamasını hedef aldı: 'Mezhep temelli ötekileştirme yok'

Bahçeli 'Alevi' açıklamasını hedef aldı: 'Mezhep temelli ötekileştirme yok'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu için 'bölücülük' suçlamasında bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na 'etnik ve mezhebi hassasiyetleri çok tehlikeli şekilde kaşıma' suçlaması yöneltti.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı'nı cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, her mitinginde 'seccade' polemiği yaparken, ittifakın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 'bölücülük, zillet' suçlamalarına devam ediyor. Bahçeli son olarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' açıklamasını hedef aldı.

Bayram mesajı yayınlayan Bahçeli, muhalefeti ve Kılıçdaroğlu'nu 'etnik ve mezhebi ayrılık' siyaseti yapmakla eleştirdi. Bahçeli, şu açıklamayı yaptı:

MEZHEP KIŞKIRTICILIĞI KORKUNÇ BİR TEHDİTTİR: Millet olarak vatanımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir, kıblemiz bir ve aynıdır. Fakat ayrımcılığa sapanlar, ayrıştırmanın hesabına sarılanlar, etnik ve mezhebi ayrılıklarını derin uçurumuna savrulanlar elbette iyi niyetli olmayan, milli ve manevi değerlerden nasibini almayan muhterislerdir. Bu kapsamda mezhep kışkırtıcılığı ve etnik istismar korkunç bir tehdittir.

MEZHEP TEMELLİ ÖTEKİLEŞTİRME YOK: Bugüne kadar milletimizin hiçbir evladının etnik kökeni mesele yapılmamış, hiçbirisi mezhep temelli bir ötekileştirmenin içine itilmemiştir. Milli varlığımıza serpiştirilmek istenen nifak tohumları her seferinde menziline ulaşmadan çürüyüp gitmiştir.

VAHİM BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ: Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, küresel emperyalizmin dayatma, tembih ve telkinleriyle kimlik siyasetine keskin dönüş yapması, etnik ve mezhebi hassasiyetleri çok tehlikeli şekilde kaşıyarak kanatma hevesine düşmesi vahim bir sorumsuzluk örneğidir.

TEPKİSİZ KALMAK TÜRKİYE'Yİ ATEŞE ATMAKTIR: Kılıçdaroğlu’nun 'Milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor' iftirası ülkemize, milletimize, bin yıllık kardeşlik hukukumuza ayıplı ve ahlaksız bir saldırıdır. Bu saygısız üslubu, bu edep ve gerçek dışı uydurmayı telaffuz etmenin yanı sıra, olağan saymak, tepkisiz kalmak bir defa iç barış ve huzur ortamına kast etmek, aynı şekilde Türkiye’yi ateşe atmaktır. Kılıçdaroğlu düştüğü dipsiz bataklıkta her geçen gün batarken ülkemizi de beraberinde çekmenin sinsi telaşına kapılmıştır. Çabalar beyhude, fitne saçmak boşunadır. Tarihi, manevi ve kültürel bir emanet olan ebedi kardeşliğimizden asla vazgeçilmeyecektir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar