Kulis: AKP ve MHP’nin 'yeni anayasa' çalışmasında 'milletvekili dokunulmazlıkları' da var

Kulis: AKP ve MHP’nin 'yeni anayasa' çalışmasında 'milletvekili dokunulmazlıkları' da var
TBMM'nin açılmasıyla birlikte hız kazanacağı belirtilen Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa çalışmalarında başörtüsü serbestiyetinin yanı sıra milletvekili dokunulmazlıkları da yer alıyor. Kulis habere göre; dokunulmazlıklar yeniden düzenlenecek.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tüm partilere çağrı yaparak kapılarını çalacaklarını söylediği yeni anayasa hazırlıklarının, TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte hızlanacağı ifade ediliyor. Başörtü serbestisine anayasal güvence verilmesi hedeflenen yeni anayasada milletvekili dokunulmazlıklarının yeniden düzenleneceği iddia ediliyor. Yeni düzenlemede, “kamu vicdanının kabul etmeyeceği her türlü bölücülük faaliyetlerinin dokunulmazlık kapsamı dışında kalmasını sağlayacak bir maddenin yeni anayasada yer alabileceği” kaydediliyor.

AKP ve MHP, geçen yasama döneminde “başörtüsü serbestisi” ile “ailenin korunmasını” öngören anayasa değişikliği teklifini TBMM’ye sunmuştu. Ancak bu teklif, deprem fekaletin ardından TBMM Genel Kurul gündemine taşınamamıştı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre; bu düzenleme yeni anayasa teklifinde de yer alacak.

AKP, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen başörtüsü açıklamasına; aileyi 'ancak kadın ve erkek arasında bir kurumdur' şeklinde eklemeyle tanımlamak istediği bir anayasa değişikliği yapmak istiyor.

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARI

Habere göre ayrıca AKP’li kurmaylar, MHP’nin de sıklıkla gündeme getirdiği milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili yeni bir düzenlemenin “yeni anayasada yer alabileceğini” belirtiyor. Buna göre milletvekili dokunulmazlıklarını düzenleyen 83. maddenin yeniden düzenlenebileceği kaydediliyor. Yeni düzenlemede, “kamu vicdanının kabul etmeyeceği her türlü bölücülük faaliyetlerinin dokunulmazlık kapsamı dışında kalmasını sağlayacak bir maddenin yeni anayasada yer alabileceği” kaydediliyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar