Kulis: AKP'de Yeniden Refah krizi var, mutsuz AKP’lileri topladı

Kulis: AKP'de Yeniden Refah krizi var, mutsuz AKP’lileri topladı
Gazeteci Nuray Babacan, Yeniden Refah Partisi'nin AKP içinde kriz yarattığı kulisini yazdı. Babacan, "YRP, özellikle güçlü olduğu illerde neredeyse mutsuz tüm AKP’lileri topladı" dedi.

Artı Gerçek - Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP içinde kriz yaratan üç başlığı “deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi’nin sadece İstanbul’da değil, taşrada vereceği zarar” şeklinde aktardı.

Babacan bugünkü köşesinde 'AKP’de üç kriz: Deprem, emekliler ve YRP' başlıklı bir yazı yazdı.

Babacan’ın YRP’ye dair söyledikleri ise şöyle:

“Yeniden Refah Partisi ile pek de ‘içten olmayan’ görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından AKP’lileri başka bir kaygı aldı. Son dönemde açıklanan YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP’li olması yerelde ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu konudaki en iddialı transfer Şanlıurfa adayı Kasım Gülpınar olmuştu. Gülpınar depremi sadece kendisiyle kalmadı. Gülpınar eski arkadaşlarını da YRP’ye taşıdı. AKP’nin eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi YRP’den Karaköprü adayı, Hasan İzol Siverek adayı yapıldı. Faruk Septioğlu Elazığ’dan aday gösterildi.

AYNI TABANA TALİP!

YRP, özellikle güçlü olduğu illerde neredeyse mutsuz tüm AKP’lileri topladı. Şanlıurfa dışında, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Bitlis ve Bingöl gibi illerde adayların büyük bölümünü eski AKP’liler oluşturdu. Bu konuda Sakarya en iddialı illerden biri, Kaynarca, Gelve, Karasu, Akyazı ve Hendek ilçelerinin tamamında adaylar eski AKP’li. Ankara’da Akyurt eski belediye başkanı YRP’ye geçerek aday oldu.” (Kaynak)

Öne Çıkanlar