Kulis: Altılı Masa adayını şubat ayında ortak mitingle açıklayacak

Kulis: Altılı Masa adayını şubat ayında ortak mitingle açıklayacak
Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını 10 Şubat'ta yapacağı 12'inci toplantıdan sonra İstanbul'da düzenlenecek bir ortak mitingle açıklayacağı iddia edildi.

Artı Gerçek-Altılı Masa 11’inci buluşmasını 26 Ocak’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev sahipliğiyle yapacak. Altı liderin buluşmasında cumhurbaşkanı adayının nitelikleri ve belirlenme süreci görüşülecek. Adayın masa içinden mi yoksa dışından mı olacağına yönelik prensip kararına da büyük oranda bu buluşmalarda karar verilecek.

Altılı Masa’nın Şubat ayında İstanbul'da düzenleyeceği ortak mitingle belirlenen adayı kamuoyunun karşısına çıkaracağı öne sürüldü.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, 26 Ocak’ta yapılacak görüşmelerin ardından 30 Ocak Ortak Politikalar Metni’nin ilanı için hazırlıklar hızlandırılacak. Şimşek’in muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre 30 Ocak’taki lansman, diğer açıklamaların aksine halka açık olacak.

Altı parti üyelerinin katılımının planlandığı buluşmada, Hükümet Programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş süreci anlatılacak. Burada, kamuoyunda tartışmalara da neden olan, "Cumhurbaşkanı olmayan liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı" kararı da resmen duyurulacak.

ŞUBAT’TA AÇIKLANACAK

Altılı Masa’da planlanan bir diğer gelişme, Cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna nasıl açıklanacağı olacak. Bu konuda Şubat ayı, kararın verileceği tarih olarak gösteriliyor. Buna göre, lansmandan yaklaşık 10 gün sonra Saadet Partisi ev sahipliğinde 12’inci liderler buluşmasını gerçekleştirecek olan Altılı Masa, bu tarihe kadar adayını belirleyecek ve Şubat ayının ikinci haftasından sonra aday, İstanbul'da düzenlenecek ortak mitingle kamuoyunun karşısına çıkacak.(Kaynak)

Öne Çıkanlar