Kulis: Altılı Masa seçime 3 partiyle girilebilir

Kulis: Altılı Masa seçime 3 partiyle girilebilir
Altılı Masa’da iki ya da üç partiyle seçime girme olasılığı gündeme geldi. 'CHP, İYİ Parti ve DEVA' ya da 'CHP ve İYİ Parti' listeleriyle seçime gitmesi bekleniyor. Vekil listesi için kamuoyu araştırması yapılacak.

Artı Gerçek-Altılı Masa’nın son liderler toplantısında “milletvekili aday listeleri” de konuşuldu. Masada iki ya da üç partiyle seçime girme olasılığı gündeme geldi. Masanın, “CHP, İYİ Parti ve DEVA” ya da “CHP ve İYİ Parti” listeleriyle seçime gitmesi bekleniyor. Listelere ilişkin son karar, “illerde yapılacak kamuoyu araştırmaları ve kurmayların çalışmaları” sonrası verilecek.

Cumhuriyet’te yer alan Sertaç Eş’in haberine göre Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin göstereceği adayların diğer partilerin listelerinden seçime gireceği kaydediliyor. Kulislerde, “Gelecek Partisi’nin TBMM’de grup kurmayı arzuladığı, bu nedenle de partili ‘en az 20 ismin listelerin seçilebilecek sıralarında yer alması’ isteminde bulunduğu” belirtiliyor.

Söz konusu listelere ilişkin müzakerelerin “illerdeki kamuoyu yoklamaları sonrası hızlanacağı” kaydedilirken “6’lı masaya ‘görüşmelerde mesafe alındığı’ gerekçesiyle katılamayan BTP’nin aday ya da adaylarının İYİ Parti listelerinden seçime gireceği” öne sürüldü.(Kaynak)

Öne Çıkanlar