Kulis: Hem İmamoğlu'nun hem de Yavaş'ın rol aldığı senaryolar gündemde

CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olarak yeni kulisler gündeme geliyor. Gazeteci Can Coşkun'un aktarımına göre; CHP Genel Merkezi'ne hem Ekrem İmamoğlu'nun hem de Mansur Yavaş'ın rol alabileceği senaryolar önerildi.

Kulis: Hem İmamoğlu'nun hem de Yavaş'ın rol aldığı senaryolar gündemde

Artı Gerçek - Sözcü yazarı Can Coşkun, CHP'li bazı yetkili isimlerden aldığı bilgiye göre, CHP Genel Merkezi'ne gelen son önerilerin, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın her ikisinin de rol alabileceği senaryoları içerdiğini yazdı. Coşkun, "Partiden ulaştığım kimi yetkili isimler, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı, Ekrem İmamoğlu'nun ise yardımcı adayı olabileceği yönünde öneriler aldıklarını söyledi" dedi.

Coşkun devamında şöyle yazdı:

"Bu öneriye göre; yaş farkı da gözetilerek Yavaş'a Cumhurbaşkanı adaylığı veriliyor ama yetkileri azaltılmış haliyle... Keza İmamoğlu'na verilen Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın da eski Başbakanlık yetkilerine yakın olarak seyretmesi planlanmış.

Bu önerinin CHP Genel Merkez nezdinde şimdilik hiçbir karşılık bulmadığını belirtelim ama önümüzdeki süreçte yeniden 'ikili formül' üzerinde tartışmaların yaşanacağını es geçmemek lazım."(HABER MERKEZİ)

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş