Kulis: Kurultayda aday olacağı iddia edilen CHP’li Özel, Anadolu turuna çıkacak

Kulis: Kurultayda aday olacağı iddia edilen CHP’li Özel, Anadolu turuna çıkacak
CHP’de yapılacak kurultayda aday olacağı iddia edilen Özgür Özel’in istifa etmesinin ardından parti örgütüyle bir araya geleceği iddia edildi. ‘Değişim’ isteyenlerin İmamoğlu’nu 2028’deki seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği ileri sürüldü.

Artı Gerçek - CHP’de değişim tartışmaları devam ederken yaklaşan kurultayda Grup Başkanı Özgür Özel’in aday olacağı iddia edildi. Özel’in “ay içinde grup başkanlığı görevinden istifa edeceği” ve parti örgütleriyle bir araya geleceği öne sürüldü.

Cumhuriyet’te yer alan Aytunç Ürkmez’n haberine göre Özel ve değişimcilerin, “İmamoğlu’nu 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı’ göstermeyi hedeflediği” ileri sürüldü.

Özel’in “bu ay içinde grup başkanlığı görevinden istifa edeceği” iddia edildi. İstifa etmesinin ardından Özel, kurultay çalışmaları kapsamında Anadolu turuna çıkarak parti örgütüyle bir araya gelmeyi planladığı da öğrenildi.

Özel’in Anadolu turunu seçim bölgesi Manisa’dan başlatacağı kulislerde konuşuluyor. Bunun yanı sıra Manisa il yönetiminin istifalar sonucu düşmesi kulislerde yeni bir tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan MYK toplantısında Manisa il başkanlığına yeni yönetimini atanması için yetki aldı. Ardından Kılıçdaroğlu, il başkanlığına eski Manisa il başkanı Semih Balaban’a yakın isimlerden olan Kuyumcu’yu atadı.

Balaban ile Özel’in arasının iyi olmadığı biliniyor. Bu açıdan kulislerde, “Özel’in önceki il, ilçe ve mahalle kurultaylarında Balaban’a karşı başarı kazanamaması” anımsatılarak “Kılıçdaroğlu’nun Özel’e karşı yaptığı bir hamle” olarak değerlendiriliyor.

Ancak Özel’in özellikle Adana ve Osmaniye’de etkili olduğu belirtilirken “değişim” ekibinin “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olabileceği” de konuşuluyor.(Kaynak)

Öne Çıkanlar