Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması: Altılı Masa'nın konusu

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması: Altılı Masa'nın konusu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı olarak isminin öne çıktığı iddialarını yanıtladı. Yavaş, kendisi için önceliğin Ankara ve deprem bölgesine yardımlar olduğunu yineledi.

Artı Gerçek - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin kendisini Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı göstermek için baskı yaptığı yönündeki iddiaları yanıtladı. Yavaş, bugün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan kulis haberde İYİ Parti'nin 'kazanma ihtimali en yüksek isim' olarak kendisini gördüğü yönündeki iddia hakkında, "Bir gazete haberinin doğru olabilmesi için en azından benimle konuşulmuş olması lazım" dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Yavaş, bu meselenin "Altılı Masa'nın konusu" olduğunu belirterek "Onların alacağı kararı da sonuna kadar desteklerim" ifadelerini kullandı. Yavaş, önceliğinin Ankara'nın sorunları olduğunu vurguladı. Adaylık konusunda benzer iddiaların daha önceden de gündeme getirildiğini hatırlatan Yavaş, kendi pozisyonunun değişmediğini belirterek "Benim durumum aynı" dedi.

Yavaş, "Ankara Büyükşehir'in faaliyetleri ile deprem bölgesine yoğunlaşıyoruz. Benim için öncelik Ankara ve deprem bölgesinin sorunları" ifadelerini kullandı.

'HİÇ AÇIKLANACAK BİR ŞEY YOK'

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

"Hiç açıklanacak bir şey yok. İki yıl önce ne söylediysem hâlâ aynısını söylüyorum. Ben sayın genel başkanımızın, sayın Akşener'in iradesinin dışında bir şeye girecek değilim.

Birden bire yüzde 1100 sıkıştırılmış gaza zam geldi. Bizden önceki dönemde de doğalgazlı otobüsler vardı. Ve bu çok ucuzdu. Birden bire yüzde 1100 arttır. Doğalgaz faturamız da arttı. Çünkü otobüslerimizin yüzde 84'ü doğalgazlı.

'BENİM ÖNCELİĞİM ANKARA HALKI'

Aralıkta 135 milyon gelirimiz olmuş, 302 milyon giderimiz olmuş. Büyük çoğunluğu doğalgaz olmuş. Otobüs fiyatlarını 30 liraya çıkarsak altından kalkamayız. Benim önceliğim Ankara halkı. Her ay 200, 250 milyon lira doğalgaz nedeniyle zarar ediyoruz.

Bu konuyu hiç kimseyle konuşmadım. Kaç gündür deprem bölgesindeyiz. Bu konu 6'lı masanın konusu. Onların alacağı kararı sonuna kadar desteklerim. Benim durumum aynı. Özellikle belirtmek istiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerine ve deprem bölgesinin sorunlarına yoğunlaşıyoruz. Benim sorunum bu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar