Meclis'te atılan urgan ne anlama geliyor, barış süreci mümkün mü?

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Öcalan ve yeni çözüm süreci tartışmalarına karşı MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 2007'deki tavrına atfen urgan attı. Ali Duran Topuz ve İrfan Aktan, son gelişmelerin ne anlama geldiğini yorumladı.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, en sert karşı çıkış İYİ Parti Genel Bakanı Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi. Bahçeli'nin "(PKK lideri Abdullah Öcalan) Tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Sonra da Umut Hakkı'nın kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız" açıklaması sonrası bugün Meclis kürsüsünden konuşan Dervişoğlu, urgan fırlattı. Bahçeli'nin "O urganı bana gönderin, makam odama asacağım" mesajı sonrası da İYİ Parti urganı MHP'ye gönderdi.

Peki son gelişmeler ne anlama geliyor. Bir barış süreci mi gündemde? Atılmış somut adımlar var mı?

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan, son gelişmeleri 'Dipnot' programında değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar