Meclis'te tansiyon yükseldi... İYİ Partili Çömez'in hakaretlerine Meclis Başkanvekili Buldan'dan tepki

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, hakaret içeren konuşması nedeniyle İYİ Partili Turhan Çömez'e 'Hiç kimse size böyle bir hak veremez' sözleri ile tepki gösterdi ve Meclis oturumuna ara verdi.

Meclis'te tansiyon yükseldi... İYİ Partili Çömez'in hakaretlerine Meclis Başkanvekili Buldan'dan tepki

Artı Gerçek - İYİ Partili Turhan Çömez, Genel Kurul'da Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'ın medyanın diline dair yaptığı eleştirileri aktardığı sözlerine atıfta bulunarak hakaret etti.

Buldan'a hitaben “Sayın Başkan iki şapkanızın olduğunu biliyorduk. Bir tanesi Meclis Başkanvekilliği, bir diğeri de milletvekilliği. Fakat geçtiğimiz hafta öğrendik ki sizin aynı zamanda mesaj taşımak gibi, ulaklık yapmak gibi bir göreviniz varmış" dedi ve sözlerinin devamında Öcalan'a da hakaretlerde bulundu.

Çömez'in sözleri üzerine Meclis'te tansiyon yükseldi. Meclis Başkanvekili Buldan, İYİ Partili Çömez'in sözlerinin bitmesini beklemeden, “Sizin bu sözlerinizi reddediyorum. Hiç kimse size böyle bir hak veremez. Ben bu kürsüye saygısızlığı, bir insana saygısızlığı asla kabul etmem, ettirmem. Bu sizin hakkınız değil. Söz söyleyemezsiniz. Ben iş yapıyorsam ulaklık değil, Türkiye’nin geleceği için yapıyorum, bu ülkenin barışı için yapıyorum" yanıtını verdi.

Sözünün kesilmesine tepki gösteren Çömez, ayağa kalkarak "Benim konuşmama tahammül edemiyorsunuz" dedi.

Buldan, oturuma 15 dakika ara vererek siyasi partilerin grup başkanvekillerini Başkanlık Divanı'nın arkasındaki toplantı odasına davet etti. (HABER MERKEZİ)

İyi Parti dem parti Turhan Çömez Pervin Buldan