Mersin Akdeniz'de taşıma seçme iddiası: AKP'li başkan soruları yanıtlayamadı, meclis yayını kesildi

Mersin Akdeniz'de taşıma seçme iddiası:  AKP'li başkan soruları yanıtlayamadı, meclis yayını kesildi
Taşıma seçmen iddialarına adı karışan AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye meclisi toplantısında meclis üyelerinin sorularını yanıt veremedi. Beş yıldır canlı yayınlanan meclis toplantısında yayın kesildi.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcısı ve belediyede görevli sekiz müdürün adının taşıma seçmen iddialarına karışmasıyla ilgili tartışma sürüyor. DEM Partili Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Özgür Çağlar, belediye meclisi toplantısında AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a iddiaları sordu.

'BU YAPTIĞINIZ SUÇTUR'

Çağlar, "Partimiz seçmen kayıtlarını incelerken Akdeniz’e çok sayıda seçmen taşındığını, bunların büyük kısmının da aynı evlerde olduğunu tespit etti. Hatta harabe evler, barakalar gibi onlarca seçmen kaydı için kullanılmış. Bu şekilde yüzlerce şüpheli kayıt tespit ettik. Sizin de Yenişehir ilçesinde oturuyor olmanıza rağmen Dikilitaş Köyünde bacanağınızın evine kaydınızı aldırdığınız görülüyor. Üstelik o evde sizden başka 28 kişinin daha kaydı var. Bununla da kalmamış başkan yardımcınız, bazı meclis üyeleri ve 8 belediye müdürü onlarca kişiyle aynı evde yaşıyor gösterilmiş. Bu yapılanlar ayıptır, suçtur, günahtır. Siz tüm bunlar bilinirken nasıl gidip Dikilitaş’ta oy kullanacaksınız? Bu konuyla ilgili söyleyecekleriniz varsa sizi dinlemek istiyoruz” dedi.

AKP’Lİ BAŞKAN YANIT VERMEDİ

CHP Sözcüsü Mahmut Dönmez ile Emek Partili Meclis Üyesi Halil Kara da taşıma seçmen tespitleriyle ilgili kdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı açıklama yapmaya çağırdı. Ancak Gültak konuyla ilgili açıklama yapmadı. Gültak, "Ne yaptığımızı biliyoruz. Kendimizi size anlatarak enerji kaybetmek istemiyorum" demekle yetindi.

CANLI YAYIN KESİLDİ

Akdeniz Belediye Meclisindeki bu tartışmalar sırasında beş yıldır yaşanmayan bir durum yaşandı. Belediye Meclisi toplantıları beş yıldır iki yerel yayın yapan televizyon kanalı ve AKP’li Gültak'ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanıyordu. Taşıma seçmen tespitlerinin gündeme gelmesinden birkaç dakika önce ise tüm platformlarda canlı yayın kesildi. Meclis üyelerinin açıklamalarını Mersinliler izleyemedi.

'MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR'

Canlı yayının kesilmesine tepki gösteren DEM Partili Meclis üyesi Özgür Çağlar, “Biz mecliste konuşurken canlı yayın olduğunu sanıyorduk. Ancak yayını kesmişler. Bu konuyu gündeme getireceğimizi biliyorlardı. Onun için yayını kestiklerini düşünüyorum. Kesinlikle tesadüf olamaz. Mecliste hayalet seçmen iddiasını bizzat AKP’li başkana sordum ancak yanıt alamadım. Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Mızrak çuvala sığmıyor" diye konuştu.

Emek Partili Meclis üyesi Halil Kara da "Bence yayının kesilmesi bilinçli. Tesadüf olamaz. Dilek ve temenniler bölümüne geçmeden yayın kesilmiş. Başkan iddialara yanıt vermedi. Açıklama yapmadı. Manipüle etmeye çalıştı" dedi.

DEM Partili Meclis üyesi Özgür Çağlar

NE OLMUŞTU?

DEM Parti, AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Belediye Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü Onur Eryılmaz Gümüştok ile belediyede görevli sekiz müdürün adreslerine de başka il ve ilçelerden seçmen taşındığını tespit etti. İlçe Seçim Kurulu Dem Parti’nin itirazını reddetti, AKP’li Gültak ve belediyeden bugüne kadar iddialarla ilgili bir açıklama gelmedi.

Öne Çıkanlar