Metropoll'ün kurucusu Sencar'dan 'çantada keklik' yanıtı: Anket sonuçlarını verdi

Metropoll'ün kurucusu Sencar'dan 'çantada keklik' yanıtı: Anket sonuçlarını verdi
Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar, mart ayı anketlerinin sonucunu açıkladı. Sencar, gazeteci Yetkin'in "hiç bir şeyin çantada keklik olmadığı" yönündeki paylaşımına yanıtında, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın oranlarını verdi.

Artı Gerçek - Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, 11-14 Mart tarihleri arasında yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Sencar, Cumhur İttifakı'nın Millet İttifakı'nın yaklaşık 4.5 puan önünde göründüğünü yazdı.

Sencar, gazeteci Murat Yetkin'in "Muhalefette alarm zilleri çaldırması gereken üç anket. KONDA, Panora ve MetroPoll anketleri hiç bir şeyin çantada keklik olmadığını gösteriyor. Siyaset milletvekili aday listelerinin kesinleşeceği haftaya hangi ortamda giriyor?" yorumunu yaptığı paylaşımına şu yanıtı verdi:

"Metropoll'ün 11-14 mart tarihleri arasında alan çalışmasını gerçekleştirdiği Mart ayı araştırmasına göre
Cumhur İttifak'ının oyu %42.1, Millet İttifak'ının oyu %37.6'dır."

Sencar dün de, eylül ayından beri yaptıkları anketlerin karşılaştırmalı grafiğini paylaşarak "Kemal Kılıçdaroğlu kazanamaz" diyenlerin oranının son üç aydır düzenli olarak düştüğünü belirtmişti. Sencar, "CB seçiminde Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Bu da seçmenin seçime yönelik algısı. Aralık 2022’ de bu fark 29 puanmış. 3 ayda aradaki fark çok büyük oranda kapanmış" demişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar